sintra-portugal-highlights

 

De mooiste plekken en bezienswaardigheden in Sintra

Wat is er eigenlijk in het sfeervolle Sintra te zien en doen? Op deze pagina kan je ontdekken of de mooiste plekken van de zuidelijke stad ook jou kunnen overtuigen.

1. Palácio Nacional da Pena
Dit voormalige zomerpaleis, het Palácio Nacional da Pena, staat op één van de hogere punten van Portugal. Het paleis is namelijk in 1840 gebouwd op een berg van 480 meter, waardoor je hem al vanaf een afstand kunt zien liggen. Vooral de bouwstijl valt direct op. Er zijn verschillende torens, koepels en poorten. De kleuren springen er ook uit.

Tegenwoordig woont de Portugese koninklijke familie niet meer in het paleis, waardoor je er een bezoek aan kan brengen. De indrukwekkende binnenkant mag je daarom ook niet vergeten te bekijken als je in de buurt bent. Rondom het paleis heb je tevens een bosrijke tuin met honderden verschillende bomen en planten. Je kan hier dus ook even helemaal tot rust komen.

lissabon-vakantie-wat-doen2. Parque Nacional da Pena

Parque Nacional da Pena is een park dat naast het kasteel ligt. Je hebt toegang tot het park als je een entree ticket hebt gekocht voor het paleis en de bijbehorende buitenmuren. Als je geen ticket hebt voor het paleis kan je het park uiteraard ook bezoeken. In dit geval loop je langs de enorme rij heen, zodat je losse tickets kan kopen bij de kassa.

Het park is zeker de moeite waard om te bezoeken. Er zijn namelijk meer dan 2000 exotische planten te vinden, welke van over heel de wereld geïmporteerd zijn. Langs de paden staan borden waarmee de belangrijkste planten zijn aangegeven. Het park kan je doorlopen door de twee hoofdpaden te volgen. Via het ene pad ga je naar het enorme standbeeld van Koning Fernando II. De andere geeft jou een wandeling naar Cruz Alta, een uitzichtpunt met uitzicht op de gehele stad. Houd wel rekening met een flinke klim naar boven.

sintra-portugal-bezienswaardigheden3. Castelo dos Mouros

Castelo dos Mouros, ook wel het Kasteel van de Moren genoemd, is het kasteel dat naast het Pena ligt. Het kasteel ligt wederom bovenop een berg. Het gebied waar de kastelen liggen is in de 8e eeuw veroverd door de Noord-Afrikaanse Moren. De berg was de perfecte locatie om de verdediging in te zetten. De moren hebben het kasteel echter pas in de 9e en 10e eeuw gebouwd.

Het kasteel zelf is niet het enige wat indrukwekkend is op deze berg. Ook heb je een mooi uitzicht over de omgeving van de stad. Het uitzicht was vroeger nodig voor de verdediging, maar vandaag kan je hier helemaal ontspannen. In het kasteel zelf vind je ook nog de muren van een ingestorte kerk.

sintra-wat-doen4. Quinta da Regaleira

De Quinta da Regaleira is een landgoed waarop een kasteel en een grote tuin te vinden zijn. Het landgoed heeft een geheel andere stijl dan de andere gebouwen die je kan bezoeken in en rond de stad. Van oorsprong is het kasteel een woonhuis van een Braziliaanse handelaar. Hij handelde in edelstenen en koffie. Het kasteel toonde zijn rijkdom.

sintra-portugal-wat-zien

 

De gigantische tuin zorgt ervoor dat je steeds weer jouw ogen uitkijkt. Op iedere plek heb je weer iets nieuws te ontdekken. Denk aan de tunnels, verstopte paden, grotten en bruggetjes. Eén van de bezienswaardigheden in deze tuin is de Initiation Well. Het is een 27 meter diepe put, welke je via een wenteltrap af kan dalen. De put is vroeger gebruikt voor ceremoniële doeleinden. De ondergrondse tunnels leiden jou weer naar een andere plek in de tuin.

sintra-portugal-informatie5. Parque & Palácio de Monserrate

Een andere bezienswaardigheid die je gezien moet hebben in Sintra is Palacio de Monserrate met het bijbehorende park. Parque & Palacio de Monserrate is een plek waar je een indrukwekkend paleis ziet. Deze is geïnspireerd op de Duomo in Florence. Dit zie je terug aan de Gotische en Moorse invloeden.

Naast het paleis vind je ook nog een tropische tuin. Hier staan 24 soorten palmbomen en rozen. Het is een kleurrijk geheel, waar je jouw ogen uit blijft kijken. In het park zijn ook een Indiase en Mexicaanse tuin aangelegd. Ook vind je hier een klein tea house, waar je tot rust kan komen voordat je doorgaat naar de andere plekken van de stad.

sintra-hoogtepunten-paleis6. Biester Palace

Biester Palace ligt op steenworp afstand van Quinta da Regaleira. Het is een groot landhuis, welke gebouwd is aan het einde van de 19e eeuw. De bouwstijl is een mix van romantisch en modern. Als je een bezoek brengt aan het landhuis kan je in verschillende kamers kijken, welke volledig historisch ingericht zijn. Ook heeft het paleis een weelderige tuin, waar je veel planten, bloemen en dieren kan vinden. Vergeet dus ook niet om hier een rondje te lopen als je bij het paleis bent.7. Convento dos Capuchos

De Convento dos Capuchos is een klein klooster in het midden van de bossen. Het klooster heeft lage plafonds, smalle doorgangen en veel kleine ruimtes. Hier moet je dus wel rekening mee houden als je er een bezoek aan brengt. In sommige ruimtes zal het zelfs lijken alsof je in Alice in Wonderland terecht bent gekomen, zo klein is het hier. Je hoeft bij dit klooster geen pracht en praal te verwachten, maar je krijgt er wel een bijzondere ervaring voor terug. De nabijgelegen tuinen maken het helemaal af.

sintra-leuke-plekken-zien8. Palacio de Sintra

De Palacio de Sintra is het nationale paleis van Sintra. Hoewel het een nationaal paleis is, is het minder bekend dan de voorgaande kastelen die je rondom de stad kan vinden. Toch moet je dit paleis gezien hebben tijdens jouw vakantie. Je krijgt hier namelijk een goed beeld van de leefgewoonten in de Middeleeuwen.

Vooral aan de binnenkant van het paleis kijk je jouw ogen uit. Zo kan je een bezoek brengen aan de Wapenkamer of Zwanen Kamer. Ook vind je in het gehele gebouw de prachtige keramische tegels, waar Portugal al jarenlang bekend om staat. In het paleis vind je tevens de belangrijkste collectie van Mudejar Azulejos, de officiële naam van de wit-blauwe tegeltjes.

sintra-portugal-tips-kasteel9. Palácio de Queluz

De Palacio de Queluz sluit de lijst aan bezienswaardigheden in Sintra af. Het is een paleis met adembenemende tuinen, welke niet in het historische centrum van Sintra liggen. Deze vind je namelijk in Queluz, een dorpje in de gemeente Sintra. Het is meer dan de moeite waard om hier naartoe te rijden. Het paleis dient namelijk als één van de beste voorbeelden van de architectuur in de 18e eeuw.

Je kan het paleis aan de binnenkant bezoeken. Vergeet daarbij vooral niet om de Troonzaal in te stappen. Hier kijk je jouw ogen uit. De omringende tuinen staan vol fonteinen en meertjes en zijn een heerlijke plek om even helemaal in rond te dwalen.

sintra-mooie-paleizen

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het land? Bekijk dan eens de handige pagina over de mooiste plekken in Portugal en het overzicht van leuke bezienswaardigheden in Portugal.

Of bekijk de pagina’s over Portugese steden als Porto of de vlakbij gelegen hoofdstad Lissabon. Ook een Portugees gebied als de Costa Verde kan interessant zijn.

 

© 2024 SuggestMe.com