sevilla-spanje-stedentrip-wat-doen-zien-activiteiten

 

De mooiste plekken en bezienswaardigheden in Cordoba

Wat is er eigenlijk in het sfeervolle Cordoba te zien en doen? Op deze pagina kan je ontdekken of de mooiste plekken van de zuidelijke stad ook jou kunnen overtuigen.

1. Alcazar de los Reyes Cristianos
Het Alcazar de los Reyes Cristianos, ook wel het ‘paleis van de christelijke vorsten’ genoemd, is een Middeleeuws paleis. Het paleis is omringd met mooie tuinen. Je zal bijna vergeten dat je nog altijd in het midden van het historische centrum van de stad bent. Het paleis zelf stamt uit de 14e eeuw en is een mix tussen Islamitische en Christelijke stijlen. Zowel binnen in het gebouw als in de tuinen zijn deze stijlen zichtbaar. Je kijkt jouw ogen uit als je hier rondloopt.

cordoba-bezienswaardigheden2. Juderia

Cordoba staat bekend om een groot aantal religies die zich allemaal in wijken hebben gevestigd. Ook de joodse invloeden zie je hier daarom terug. De Juderia is een joodse wijk in het midden van het centrum. De wijk kenmerkt zich door smalle en bloemrijke straatjes, waar pittoreske huisjes staan.

In de wijk zijn verschillendel bezienswaardigheden te zien. Denk aan de Mezquita moskee-kathedraal, de Alcazar de los Reyes Cristianos en de synagoge. Je kan hier uren rondwandelen en door de straatjes dwalen en ontdekt steeds weer iets nieuws. Ook kan je hier al jouw souvenirs vinden. Als laatste maak je een stop bij een van de tapasbarretjes voor de lokale gerechten.

cordoba-wat-zien3. De Mezquita moskee

Midden in het centrum staat de Mezquita. Een enorme Moorse moskee. Na de herovering van de katholieke koningen in 1236 is de moskee omgebouwd tot een kathedraal. De kathedraal kenmerkt zich door rood-witte bogen. Deze springen er gelijk uit als je hier een bezoek aan brengt. Zowel de katholieke als Moorse invloeden zijn nog zichtbaar als je binnenstapt. Zonder deze bezienswaardigheid is jouw bezoek aan Cordoba niet compleet.

cordoba-moskee-highlights4. Puente Romano

Spanje kent ook veel Romeinse invloeden. De Puente Romano is hier een goed voorbeeld van. Het is een 331 meter lange Romeinse brug, welke over de rivier Guadalquivir ligt. Deze rivier doorkruist de volledige stad. Aan één kant van de brug ligt de stadspoort, welke ‘Puerta del Puente’ heet. Aan de andere kant van de rivier vind je de Torre de la Calahorra. Je kan beide gebouwen ook bezoeken om meer te leren over de geschiedenis van de stad en het land.

cordoba-mooie-plekken-centrum5. De patio’s van Córdoba

De Patio’s van Cordoba mogen ook niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan Cordoba. De patio’s staan bekend als één van de mooiste ter wereld. Het zijn verborgen binnenplaatsen, waar je veel bloemen en planten terug kan vinden.

Plan jouw bezoek vooral in mei. In deze maand vindt namelijk het jaarlijkse patio-festival plaats. Als je gedurende de rest van het jaar gaat, is het aan te raden om een gids in te schakelen. De patio’s zijn namelijk niet eenvoudig te vinden en zijn ook niet openbaar toegankelijk. Je krijgt dan een algehele ervaring tijdens jouw bezoek.

cordoba-patios-tips6. Medina Azahara

De Medina Azahara ligt op acht kilometer van Cordoba. Voluit heet deze opgraving Al Madinah al-Zahr in het Arabisch. De plek wordt beschouwd als één van de belangrijkste historische opgravingen in het land. Er zijn veel restanten te vinden van de oude Moorse stad uit de 11e eeuw. Je kan deze restanten bezoeken.

De informatieborden leren jou meer over de geschiedenis van de stad en je kijkt jouw ogen uit. Bekijk of je hier een tour kan boeken, zodat je er nog meer over te leren krijgt.

cordoba-hoogtepunten-zien7. Palacio de Viana

Het Palacio de Viana is een oud paleis uit de 14e eeuw, welke speciaal gemaakt is voor de Markies van Viana. Het paleis heeft verschillende schitterende patio’s en tuinen. Deze kan je bezoeken, omdat ze ingericht zijn als museum. Je krijgt in het museum een beter beeld over hoe de aristocraten leefden in de 17e eeuw. De eerdere geschiedenis is uiteraard ook nog zichtbaar als je hier binnenstapt, maar is in mindere mate aanwezig. Wel kan je hier voldoende bijleren over de geschiedenis van Cordoba en de rest van het land.

cordoba-centrum-info8. Synagoge van Córdoba

Een bezoek aan een echte synagoge mag niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan Cordoba. De synagoge van Cordoba stamt uit 1315 en ligt in de joodse wijk Juderia. De synagoge is gemaakt in mudejarstijl, waardoor je er veel kan zien wat je normaal gesproken niet bij gebouwen terugvindt. Je kan de synagoge gratis bezichtigen tijdens het maken van een wandeling. Zo kan je een bezoek ook onderdeel laten worden van jouw wandeling door het oude stadscentrum.9. Plaza del Potro

Een andere mooie plek in het centrum is het Plaza del Potro. Het is een klein plein, waar je verschillende monumenten, musea en een herberg kan vinden. Enkele bezienswaardigheden die je hier gezien moet hebben zijn het monument Triunfo de San Rafael, het Museo de Bellas Artes en het Museo Romero de Torres. Je kan hier een hele dag mee vullen en krijgt een goede mix tussen geschiedenis, kunst en cultuur. Bij de herberg ‘La Posada del Potro’ kan je aan het einde van de dag genieten van één van de lokale maaltijden.10. De koninklijke stallen

De Caballerizas Reales zijn de koninklijke stallen van Cordoba. Deze bevinden zich vlakbij het Alcazar. Het zijn prachtige ruiterstallen met oude koetsen. Je kan alles gratis bekijken. Ook kan je naar een van de paardrijshows. Deze vinden vier keer per week plaats, dus je hebt tijd genoeg om er eentje in te plannen. Tijdens deze show zie je de kunst van het Andalusisch paardrijden, wat weer gecombineerd wordt met flamenco.
Houd er wel rekening mee dat je vooraf moet reserveren om de show bij te kunnen wonen.

cordoba-mooie-gebouwen11. Templo Romano

Een bezoek aan de Romeinse tempels mag ook niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan Cordoba. Eén van de bekendste tempels is Templo Romano. Deze tempel staat niet meer in zijn totaliteit. Alleen de ruïnes zijn nog zichtbaar en liggen naast het stadshuis. Er zijn uitsluitend een paar zuilen te bewonderen. Wel geeft het een goed beeld van hoe de tempel er in de 1e eeuw na Christus uit heeft gezien.

cordoba-spanje-bezoeken12. De botanische tuinen

De Botanische tuinen zijn een goede bezienswaardigheid om even helemaal tot rust te komen als je voortdurend naar andere bezienswaardigheden bent gerend. De stad kan immers ook overdonderend zijn. De Botanische tuinen liggen vlakbij Alcazar en de rivier en zijn onderdeel van de universiteit. Je kan hier urenlang rondwandelen en de bloemen, planten, bomen en fonteinen aanschouwen.

Ook kan je naar het kleine paleobotanische museum, waar je meer leert over wat je allemaal in de tuinen tegenkomt. Je merkt dat je weer nieuwe energie krijgt tijdens jouw vakantie.13. Castillo de Almodovar

Hoewel Cordoba veel te bieden heeft voor toeristen, zijn er ook in de omgeving verschillende steden en dorpen te bezoeken. Eén van de dorpen is Almodovar. Dit dorp ligt op 28 kilometer van Cordoba en staat vooral bekend om het Castillo de Almodovar, het 12e eeuwse kasteel. Je kan het kasteel al van verre zien liggen. Het kasteel zelf is in erg goede staat en je hebt een aantal mooi ingerichte vertrekken om te bezoeken. Jouw toegang reserveren is wel een vereiste.

cordoba-informatie14. Het gezellige centrum

Naast alle (historische) bezienswaardigheden, kan je ook genieten van de gezelligheid va het centrum. Flaneer door de slingerende straatjes langs de winkels, restaurants en terrasjes. Zeker geen straf in de sfeervolle omgeving en met het Spaanse zomerweer.

cordoba-spanje-info15. De mooie stadsmuren

De stad werd jarenlang beschermd door goede stadsmuren. Ook tegenwoordig is de kwaliteit nog steeds goed. Veel gedeelten zijn grotendeels onbeschadigd. De meterslange muren met kantelen, torens en poorten is een indrukwekkend gezicht. Daarom behoren de stadsmuren met recht tot dit overzicht van de mooiste plekken van Cordoba.

cordoba-must-sees

 

De ligging van Cordoba in Spanje

Het stadje ligt in het zuiden van Spanje, in de provincie Malaga. Het is gelegen in de buurt van bekende plaatsen als Sevilla, Granada, Granada en Malaga. Wanneer je per vliegtuig reist, zullen Sevilla en Malaga waarschijnlijk ook één van de steden zijn waar je aankomt en vertrekt. De afstanden vanaf beide steden en vliegvelden, is ongeveer 200 kilometer. Per hogesnelheidstrein is deze afstand al in ongeveer een uur af te leggen.

Door de ligging in het zuiden van Spanje, kan je de stad het hele jaar bezoeken. Het voorjaar en najaar worden vaak als de beste reisperiode gezien. De temperaturen zijn dan namelijk het meest comfortabel. Al zijn de smalle straatjes ook tijdens de warme zomers, nog vrij koel door de schaduw.

cordoba-bezienswaardigheden-vakantie

 

Meer informatie over het land vind je op de pagina over leuke gebieden in Spanje.

Of bekijk de pagina’s over nabij gelegen steden als Malaga, het populaire Granada, het grote Sevilla of het bijzonder gelegen Ronda.

 

© 2024 SuggestMe.com