central-park-informatie

 

Hoe veilig is New York tegenwoordig?

New York is een stad met een grote diversiteit aan culturen. De verschillende achtergronden, tradities en talen zijn overal merkbaar. De diversiteit is daarom ook één van de grootste aandachtspunten waar de stad en de regering mee te maken hebben. De uitdagingen die hiermee gepaard gaan, zorgen er wel eens voor dat de stad niet altijd veilig is.

De stad heeft tegenwoordig maar liefst 8.4 miljoen inwoners. Ook komen er jaarlijks miljoenen toeristen naar de stad. Het handhaven van de veiligheid is complex. Desondanks is de regering er in geslaagd om New York tot een vrij veilige stad te maken. Zeker toeristische wijken zoals Manhattan zijn veilig.

new-york-leuke-dingen-zien-doen

 

Politie en handhaving

De autoriteit die voor de veiligheid in New York moet zorgen, is de New York City Police Department (NYPD). Het is één van de grootste politieafdelingen ter wereld met meer dan 36.000 agenten. Er zijn veel eenheden binnen de NYPD te vinden. Denk aan de Emergency Service Unit, de Transit Bureau en de Harbor Unit. Ieder heeft zijn eigen taak en verantwoordelijkheden. De gespecialiseerde eenheden moeten effectief reageren op verschillende noodsituaties. Denk aan terreurdreigingen, criminaliteit en natuurrampen.

Je herkent de NYPD aan de opvallende blauw-witte kleuren met rood-wit-blauwe zwaailichten. Overal waar je kijkt, ga je deze voertuigen tegenkomen. De aanwezigheid van de NYPD op straat is geruststellend voor veel New Yorkers en toeristen, en de politieagenten zijn vaak behulpzaam en vriendelijk. Naast de fysieke aanwezigheid op straat, maakt de NYPD ook gebruik van moderne technologie om de veiligheid te waarborgen. Dit omvat het gebruik van bewakingscamera’s in de hele stad, het monitoren van sociale media voor potentiële dreigingen, en het analyseren van misdaadgegevens om hotspots van criminaliteit te identificeren en aan te pakken. Je kan er dus vanuit gaan dat de politie-eenheden er alles aan doen om je veilig te houden.

new-york-veiligheid-info

 

De terrorisme dreiging in de stad

De autoriteiten streven er ook naar om terrorisme te voorkomen. De stad is een aantrekkelijk doelwit voor terroristische organisaties. Dit komt door de symbolische waarde van de stad en de grote aantallen mensen die er wonen en ernaar reizen. Om de gevaren zo minimaal mogelijk te houden zijn er meerdere antiterrorisme-maatregelen genomen. Op de drukke plaatsen vind je betonnen barricades. Ook zijn er regelmatig oefeningen en simulaties die de eenheden voorbereiden op de terroristische aanslagen. Ondanks dat de kans klein is, moet iedereen wel op scherp staan. Er kan immers altijd wat gebeuren.

 

De veiligheid van het vervoer

Je moet in New York uitsluitend gebruik maken van betrouwbare vervoersmiddelen. Er is een uitgebreid openbaar vervoerssysteem beschikbaar. Taxi’s, bussen en metro’s zijn dag en nacht voor je beschikbaar. Zorg er dan wel voor dat je uitsluitend gebruik maakt van de officiële taxi’s en wees voorzichtig als je in de avonduren gaat reizen.

Ga je veel met de metro? Dan is het aan te raden om een metrokaart te kopen. Deze kaart kan jou helpen om overal naartoe te reizen. En het bespaart je ook nog eens veel geld. Losse tickets kosten namelijk veel meer. Maak daarnaast geen gebruik van de metro na tien uur ’s avonds.

Let op bij straatverkopers. Veel van deze verkopers bieden souvenirs en andere artikelen aan, maar rekenen hier ook de hoofdprijs voor. Vraag dus van te voren goed naar de prijs.

new-york-veilig-toeristen

 

Natuurrampen en andere noodsituaties

New York ligt vlak aan zee waardoor er kans is op onveilige situaties door de natuur. Daarbij kan je denken aan orkanen, sneeuwstormen en overstromingen. Ondanks dat deze natuurrampen plaatsvinden, heeft de stad een noodplanningssysteem opgesteld. De autoriteiten reageren daarom snel op dergelijke gebeurtenissen. Als je in de stad verblijft en er is een noodsituatie, dan is het aan te raden om de aanwijzingen van de autoriteiten op te volgen. Je kan op de hoogte blijven via lokale nieuwsbronnen. Zij geven ook voortdurend updates, zodat je weet wat je allemaal kan verwachten.

 

Zo kan je veilig naar evenementen

New York kent een groot aantal evenementen. De kans is daarom groot dat je naar de stad toe gaat om één van de evenementen te bezoeken. Denk aan de muziekfestivals, sportevenementen en het Macy’s Thanksgiving Day Parade. Het is verstandig om ruim op tijd bij het evenement aanwezig te zijn. Zo vermijd je de grootste drukte en stress.

Wees je ook bewust van je omgeving. Als iets verdachts opvalt, is het beter om dit te melden aan de politie of beveiliging. Evenementen hebben vaak specifieke regels met betrekking tot veiligheid en gedrag. Houd je aan deze regels en respecteer de aanwijzingen van het personeel en de beveiliging.

Maak geen gebruik van kaartverkopers op straat. Zij verkopen namelijk soms ongeldige tickets voor evenementen. Of je betaald een veel hogere prijs dan bij bij officiële verkooppunten.

hoe-veilig-new-york

 

De hygiëne in New York

Maar hoe zit het dan eigenlijk met de hygiëne in New York? Meerdere werelddelen hebben nog wel eens wat te wensen als het op dit gebied aankomt. Ook deze stad heeft haar aandachtspunten. Er zijn schone en minder schone gebieden te vinden. Een aantal zaken zijn hierbij van belang.

Er zijn vrij veel openbare toiletten beschikbaar. Al zullen de aantallen nogal verschillen per wijk. Houd er ook rekening mee dat het lang niet overal even schoon is. Kijk vooraf of de toiletten schoon zijn, zodat je geen ziektes oploopt.

Verder heeft de stad momenteel te maken met een rattenplaag. Zorg mede daardoor dat je geregeld je handen wast en desinfecteert. Zeker als je straatmeubilair en dergelijke hebt aangeraakt.

wat-zien-doen-new-york-stedentrip

 

De voedselhygiëne in de gaten houden

Ook op het gebied van voedselhygiëne is er veel waar je rekening mee moet houden. In New York zijn er een groot aantal restaurants en straatverkopers beschikbaar. De meeste plekken zijn voorzien van strenge controles, maar er zijn altijd dingen die beter kunnen. Zo kan het zomaar zijn dat je op een plek uitkomt waar het eten minder goed is. Het is goed om te letten op de hygiëne en netheid van de restaurants. Als het druk bezocht is, weet je zeker dat je te maken hebt met een goede plek. Vraag ook na bij lokale bewoners wat een goede plek is om naar te kijken. Zij weten vaak wat wel en niet betrouwbaar is en welke gerechten je moet proberen.

 

De hygiëne op de straten

Over het algemeen worden de straten en openbare ruimtes in New York goed schoongehouden. De stad heeft een uitgebreid schoonmaakprogramma dat ervoor zorgt dat straten regelmatig worden geveegd, afvalbakken worden geleegd en openbare ruimtes worden onderhouden.

Toch kunnen drukke gebieden, vooral na grote evenementen, er tijdelijk minder schoon uitzien. Daarnaast kent de stad een ongedierteplaag. Ratten komen vooral in de avonduren naar buiten. De lokale bewoners en autoriteiten werken samen om dit probleem op te lossen, maar tot nu toe is er nog geen oplossing gevonden. De recycling programma’s en afvalverwerking diensten moeten hier een verbetering in aanbrengen.

new-york-veiligheid-tips

 

Algemene veiligheidstips

Als je de volgende tips opvolgt tijdens je vakantie, dan kan je met een gerust gevoel gaan genieten van de indrukwekkende stad.

• Stap niet in een vrijwel lege metro. Dan heb je namelijk geen hulp van andere mensen wanneer iemand je lastigvalt. Eigenlijk is het verstandig om de metro na tien uur ’s avonds niet meer te gebruiken

• Voorkom het gebruik van cash. Probeer daarom zoveel mogelijk met creditcard te betalen.

• Het bezit en gebruik van alles soorten drugs is verboden.

• De douane zal op het vliegveld je vingerafdruk willen nemen en vragen stellen of het doel van je bezoek. Dit is puur om het land veilig te houden.

• Probeer er niet teveel uit te zien als een toerist. Dit kan namelijk de aandacht trekken van bijvoorbeeld zakkenrollers.

• Ga na tien uur ’s avonds niet teveel meer op pad. Zo houdt je de vakantie zo veilig mogelijk.

• In wijken zoals Chinatown, wordt soms de tactiek gebruikt waarbij toeristen in een achterkamer van een winkel worden gelokt. Daar worden ze onder druk gezet om teveel geld te betalen voor een goedkoop product. Laat je in een winkel dus niet meelokken naar een andere ruimte.

• Gebruik een veilige tas en bewaar je belangrijkste spullen in de meest veilige vakken.

new-york-toeristische-attracties-hoogtepunten-vakantie

 

Gevaarlijkste wijken van New York

Bepaalde buurten staan bekend als onveilig. Daarom kan je deze plekken beter vermijden. Zeker wanneer het donker wordt. Globaal gezegd kan je zeggen dat Manhattan veilig is, zeker overdag. Een stadsdeel als the Bronx kan je als toerist het beste vermijden. Zeker in het donker. Wil je de spannende wijk the Bronx toch graag even zien? Dan kan je dat het beste doen vanuit een voertuig zoals een taxi of een tourbus.

  • Hunts Point (The Bronx)
  • Mott Haven (The Bronx)
  • Tremont (The Bronx)
  • Bedford-Stuyvesant (Brooklyn)
  • East Harlem (Manhattan)
  • Brownsville (Brooklyn)
  • Fordham (The Bronx)
  • Highbridge (The Bronx)
  • Bushwick (Brooklyn)

 

new-york-wat-doen

 

Meer informatie over deze bruisende stad

De veiligheid in New York is over het algemeen goed te noemen. Vooral in toeristische wijken zoals Manhattan. Zowel voor lokale bewoners als voor toeristen, doen de autoriteiten veel om criminaliteit en terrorisme te voorkomen. Blijf echter alert en ga verder vooral genieten van de indrukwekkende stad.

Meer informatie vind je op handige pagina’s over de bezienswaardigheden in New York en het overzicht met de wijken van New York. Of bekijk de informatiepagina over Central Park.

© 2024 SuggestMe.com