waar-vakantie-thailand-strand-natuur

 

De Thaise hygiëne

In Nederland zijn we gezegend met een goede hygiëne. Dat is in Thailand helaas van een lagere kwaliteit. Dit is één van de grootste risico’s voor Westerse toeristen. Men is lichamelijk niet gewend aan de lagere mate van hygiene. Ongemak zoals diarree of erger, ligt daarom op de loer.

Het is dus belangrijk om tijdens een vakantie te letten op de hygiene. Handdesinfectiemiddel wordt daarom geadviseerd. Maar ook alertheid op het gebied van eten en drinken. Voorkom ongekoeld voedsel. Met name kwetsbare producten zoals vlees, vis en melkproducten. Maar ook het Thaise drinkwater is niet bevorderlijk voor onze maag en darmen.

Let vooral op bij voedsel wat je op straat kan kopen. Verder moet eten goed gekookt zijn. Daardoor ben je namelijk al veel bacteriën kwijt.

Verder wordt geadviseerd om vaccinaties te nemen. Je kan online en bij een GGD-arts controleren welke vaccinaties nodig zijn. De meest voorkomende zijn inentingen tegen hepatitis A en B, rabiës en tyfus. Zorg dat je alles goed laat registreren en jouw vaccinatiekaart meeneemt tijdens het reizen. Zo weten de artsen in Thailand ook welke vaccinaties je hebt gehad.

Vergeet ook niet om een goede insectenspray mee te nemen. Het land kent muggen die ziektes overdragen, zoals Zika. Zorg dat je de spray draagt en eventueel lange mouwen en een lange broek draagt als je in de avonduren naar buiten gaat. Het kan je veel problemen schelen door hier vooraf al over na te denken.

thailand-cultuur-vakantie-boeken-tips

 

De criminaliteit

Het veiligheidsgevoel in Thailand onder toeristen is vrij hoog. Er komt namelijk vrij weinig grote criminaliteit voor in de toeristische gebieden. Toch zijn er een aantal zaken waar je op moet letten voordat je naar het land afreist. Tasjesdiefstal is een veelvoorkomend probleem in drukke toeristische gebieden. Vooral Bangkok, Chiang Mai en Phuket staan hierom bekend. Om jezelf goed te beschermen tegen zakkenrollers kan je een geldriem dragen voor je waardevolle spullen. Een zakkenroller kan hierdoor veel minder gemakkelijk aan je spullen komen. Wees ook voorzichtig met je smartphone of een camera.

Een ander veiligheidsprobleem in Thailand is oplichting. De oplichting is specifiek gericht op toeristen en kan op een groot aantal manieren plaatsvinden. Denk aan mensen die je gouden sieraden op straat proberen te verkopen, tuktuk-chauffeurs die jou naar speciale plaatsen willen brengen of bepaalde goocheltrucs. Voordat je het weet, ben je veel geld kwijt.

Ook tijdens het nachtleven kan er te allen tijde oplichting voorkomen. Of nog erger: er wordt iets in jouw drankje gedaan. Het is daarom aan te raden om uitsluitend in groepen te gaan om het bruisende nachtleven van de steden te ontdekken. En houd je drankje goed in de gaten als je toch besluit om naar buiten te gaan.

bangkok-wat-te-doen-zien

 

De verkeersveiligheid

Naast gezondheidsklachten zoals diarree, is het verkeer misschien wel het grootste risico voor toeristen. Het verkeer in Thailand kan namelijk chaotisch zijn. Verkeersongelukken zijn niet ongewoon. De kans is groot dat je op de hoek van de straat twee auto’s tegen elkaar ziet staan.

Wees voorzichtig bij het oversteken van de straat en overweeg om lokale vervoersmiddelen te gebruiken, zoals tuktuks, in plaats van zelf een motor of scooter te huren. Je bent hiermee een stuk veiliger en hoeft de verkeersregels van het land niet meer uit je hoofd te leren.

Veel verkeersgewonden ontstaan door het weinige gebruik van beschermingsmiddelen. Door de hoge temperaturen dragen gebruikers van motoren en scooters vaak slechts slippers, een t-shirt en een korte broek.

 

thailand-veiligheid-info

 

Risico’s op natuurrampen in Thailand

De veiligheid in Thailand kan ook in het gevaar komen door de natuurrampen die hier voorkomen. Het land is gevoelig voor overstromingen, aardbevingen en tyfonen. Het zijn geen rampen waar je iedere dag mee te maken hebt, maar wat je wel in het achterhoofd moet houden als je naar het land afreist.

Tijdens het regenseizoen krijg je bijvoorbeeld te maken met de overstromingen. Dit seizoen is van mei tot oktober. Delen van het land komen tijdens dit seizoen onder water te staan. Je moet vooraf dus de weersomstandigheden in de gaten houden en eventueel aanpassingen maken aan jouw reis als er overstromingen plaatsvinden.

Ook aardbevingen gebeuren wel eens. Het land ligt is een seismisch actief gebied. Ondanks dat het een actief gebied is, zijn grote aardbevingen zeldzaam. Mocht er toch een aardbeving plaatsvinden, is het aan te raden om ramen en glazen deuren te vermijden en jezelf schuil te houden in een stevig gebouw. De lokale autoriteiten kunnen je meer informatie geven tijdens deze natuurramp. Zo ook tijdens de tyfoons. Deze komen in het zuiden van het land voor, rondom de Golf van Thailand en Andamense Zee. Het seizoen loopt van juni tot oktober. Mocht je in deze periode richting dit deel van het land afreizen, is het goed om de voorspellingen goed in de gaten te houden.

thailand-veilig-toeristen-tips

 

Respect voor de cultuur voorkomt problemen

Thailand heeft een rijke en diverse cultuur. Voordat je naar het land afreist, is het goed om even door te nemen waar je allemaal rekening mee kan houden. Zo kan je namelijk respectvol omgaan met de lokale gebruiken en tradities.

In religieuze plaatsen zoals tempels, wordt van bezoekers verwacht dat ze zich conservatief kleden. Dit betekent het bedekken van je schouders en knieën. Zorg ervoor dat je passende kleding meeneemt als je van plan bent om tempels te bezoeken. Zelfs als je even snel naar een stadje gaat, kan het zomaar zijn dat je een religieus gebouw ziet waar je even binnen wilt gaan.

Ook respect voor de Thaise koninklijke familie is van belang. Kritiek op de koninklijke familie kan leiden tot ernstige juridische gevolgen. Wees voorzichtig met wat je zegt en doet in dit opzicht.

En doe je schoenen uit voordat je een Thais huis binnengaat. Ook in sommige winkels zijn deze regels er.

bali-mooiste-bezienswaardigheden

 

Gezondheidszorg en verzekeringen

Tijdens je vakantie hoop je te allen tijde gezond te blijven. Toch kan het zijn dat er een ziekte optreedt of je te maken krijgt met letsel. Je wilt dan het liefst toegang hebben tot hoogwaardige kwaliteit zorg. Over het algemeen is de gezondheidszorg in Thailand van hoge kwaliteit. Vooral in de toeristische gebieden en in de grote steden kan je ziekenhuizen vinden die jou goed kunnen helpen.

Mocht je medische hulp nodig hebben, is het dus niet zo rampzalig. Alleen krijg je dan wel te maken met de hoge rekeningen die hiermee gepaard gaan. Het hebben van een goede reisverzekering met een medische dekking kan voorkomen dat je zelf opdraait voor deze rekeningen. Controleer dus wat er allemaal onder jouw verzekering valt. Zorg ervoor dat je weet hoe je contact kunt opnemen met je verzekeringsmaatschappij in geval van nood. Noteer ook belangrijke noodnummers, zoals de Thaise politie, toeristenpolitie, ambulance en brandweer.

nusa-dua-bali-bezienswaardigheden

 

De cruciale reisdocumenten en het visum

Om naar het land te reizen dien je de benodigde reisdocumenten te regelen. Wat je precies nodig hebt, hangt af van de duur van je vakantie. Over het algemeen is een paspoort benodigd. Deze moet minimaal 6 maanden geldig zijn vanaf de geplande vertrekdatum uit het land. Zorg dat je niet alleen je paspoort bij je hebt, maar ook dat je kopieën maakt. Deze kopieën kun je dan onderweg meenemen, terwijl je het paspoort zelf veilig in een kluis in de accommodatie bewaard. Je voorkomt hiermee eventuele problemen. Ook kopieën van alle andere belangrijke documenten kunnen helpen om eventuele problemen te voorkomen.

Maar niet alleen een paspoort is nodig. Ook een visum is een vereiste. Als toerist kun je meestal een visum bij aankomst krijgen voor een kort verblijf van maximaal 30 dagen. Als je langer wilt blijven, moet je van tevoren een visum aanvragen bij een Thaise ambassade of consulaat. Zorg dat je vooraf alle regels goed doorneemt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

Communiceren in het land

Om jezelf goed te kunnen helpen en de veiligheid in Thailand te waarborgen, is het goed om te bekijken hoe je kan communiceren. De officiële taal is Thai. In toeristische gebieden spreken veel mensen ook Engels. Ondanks dat de Engelse taal gesproken wordt, is het aan te raden om een aantal basisuitdrukkingen in het Thai te leren of op te schrijven. Het geeft een blijk van waardering naar de lokale bevolking, waardoor ze ook sneller geneigd zijn om jou te helpen in een situatie. Uiteraard verwacht de bevolking niet dat het allemaal vloeiend is.

bali-wat-doen-raften

 

De Thaise etiquette

Je veiligheid in Thailand waarborg je voornamelijk door rekening te houden met de etiquette. Je moet daarom goed bekijken wat je kan doen. Begroet mensen bijvoorbeeld met een glimlach, dit wordt gewaardeerd en is gebruikelijk in de Thaise cultuur. En toon uiteraard respect voor ouderen en religieuze figuren.

Het aanraken van iemands hoofd wordt als onbeleefd beschouwd, terwijl de voeten als het laagste deel van het lichaam worden beschouwd. Wijs nooit met je voeten naar mensen of religieuze beelden.

Als je een tempel bezoekt, kleed je dan respectvol en bedek je schouders en knieën. Verwijder je schoenen voordat je een tempel binnengaat.

Thais hebben een hekel aan confrontaties en gezichtsverlies. Probeer conflicten te vermijden en wees geduldig en begripvol in moeilijke situaties.

uluwatu-bali-informatie

 

Veilig reizen door het land

Ieder deel van Thailand is weer anders. Je kan iedere keer weer een andere vakantie beleven. Zolang je de basis veiligheidsmaatregelen in het achterhoofd houdt en de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, kan je met veel veiligheid genieten van Thailand en al het moois in het land.

Benieuwd naar al het moois? Bekijk dan ééns de pagina’s over de mooiste plekken in Thailand. Of het overzicht van leuke Thaise bezienswaardigheden.

© 2024 SuggestMe.com