tunesie-vakantie-plekken-bezienswaardigheden-stranden

 

De algemene veiligheid in Tunesië

In de berichtgeving zie je vaak negatieve zaken die in Tunesië spelen. In de afgelopen jaren zijn er verschillende uitdagingen geweest. Denk aan politieke onrust en terroristische activiteiten. Voor toeristen heeft dit ertoe geleid dat er grote zorgen zijn ontstaan. Het land heeft zich echter wel kunnen herstellen en maatregelen genomen. De veiligheid van de bezoekers moet gewaarborgd blijven.

Maar hoe zijn de uitdagingen dan ontstaan? Het is grotendeels begonnen tijdens de revolutie van 2011. Deze revolutie leidde tot het omverwerpen van de autoritaire regering van president Zine El Abidine Ben Ali. Het zorgde voor een democratische hervorming en meer politieke vrijheden, maar gaf voor de lokale bevolking ook veel onzekerheden.

Ook later zijn er nog uitdagingen geweest. In 2015 zijn er twee terroristische aanslagen gepleegd. Eén van de aanslagen was gericht op het Bardo National Museum in Tunis. De andere gebeurde in een populaire badplaats in Sousse. Deze tragische gebeurtenissen veroorzaakten een scherpe daling in het toerisme naar Tunesië en hadden aanzienlijke gevolgen voor de economie van het land. Vanaf dat moment besloot de regering stappen te ondernemen om de veiligheid te verbeteren. Het land moest immers weer aantrekkelijk zijn voor toeristen. Alleen dan komt er voldoende geld binnen om het land draaiende te houden.

tunesie-leuke-badplaatsen-plekken-plaatsen-tips

 

De veiligheid in Tunesië op dit moment

Nadat de regering stappen heeft ondernomen, is de veiligheidssituatie in het land aanzienlijk verbeterd. Toch zijn er regelmatig ontwikkelingen die het anders laten lijken. Je moet daarom de actuele ontwikkelingen goed in de gaten houden tijdens het plannen van de reis. Over het algemeen kan je veilig naar de meeste toeristische bestemmingen. De afgelegen gebieden zijn een minder goede keuze. Ook zijn er een aantal risicogebieden waar je extra op je hoede moet zijn. De overheid heeft niet alleen de veiligheidsmaatregelen verscherpt, maar is ook samenwerkingen aangegaan met internationale partners. De dreiging van terrorisme moet immers verminderen. Alle inspanningen binnen de politiek en veiligheidstroepen zorgen voor een versterking en de grenscontroles zijn verbeterd.

De veiligheid is in sommige delen wel gewaarborgd. Denk aan de Golf van Hammamet, Tunis, Sidi Bou Said en Djerba. Deze gebieden hebben over het algemeen een goede reputatie op het gebied van veiligheid. Er is een goede bewaking en veel controle van de autoriteiten.

tunesie-mooie-bezienswaardigheden-wat-doen-zien

 

Welke gebieden kan je het beste vermijden?

Hoewel de meeste toeristische gebieden als veilig worden beschouwd, zijn er enkele gebieden in Tunesië waar reizigers extra voorzichtig moeten zijn. Denk aan de grensgebieden met Libië. Deze gebieden zijn riskant vanwege de voortdurende instabiliteit in het land en de aanwezigheid van extremistische groeperingen. Er is door veel landen een negatief reisadvies afgegeven voor deze grensgebieden.

Ook zijn er risico’s opgesteld in de woestijngebieden. Als je hier toch naartoe wilt gaan, is het aan te raden om een ervaren gids in te schakelen. Deze gids weet precies waar je wel en niet naartoe kan gaan en wat je moet doen in een bepaalde situatie. Zo is het veilig genoeg om te reizen.

 

Hoe veilig is het in de steden?

De steden in Tunesië zijn de afgelopen jaren sterk verbeterd. De veiligheid is hier veel beter gewaarborgd. Vooral Tunis, de hoofdstad van het land, is relatief veilig voor toeristen. Ondanks dat het over het algemeen veilig is, is het toch goed om je bewust te zijn van jouw omgeving. Ook moet je waardevolle spullen goed beschermen. Zakkenrollers zijn in de steden namelijk actief en hebben het voornamelijk voorzien op toeristen. Op drukke markten en de toeristische gebieden is het aan te raden om een geldriem of buiktasje te dragen. Zo voorkom je dat de zakkenrollers snel aan jouw spullen kunnen komen.

Niet alleen Tunis is veilig voor toeristen. Ook Sidi Bou Said is een stad waar je naartoe kan gaan. Deze kustplaats kent veel schoonheid en staat bekend om zijn witgekalkte huizen met blauwe accenten en biedt een ontspannen sfeer. Over het algemeen is het een veilige bestemming voor reizigers, maar het is altijd slim om voorzorgsmaatregelen te nemen. Net als in Tunis zijn er zakkenrollers actief. En laat je niet verleiden door eventuele straatverkopers. De producten die zij verkopen, zijn niet van de kwaliteit waarvoor ze het geld vragen.

 

marokko-mooie-plekken-bezienswaardigheden

 

De veiligheid in de accommodaties

Tijdens jouw reis naar Tunesië maak je gebruik van accommodaties die beschikbaar zijn in het gebied waar je verblijft. Maar hoe veilig zijn deze accommodaties dan eigenlijk? De meeste hotels en resorts in het land zijn over het algemeen goed beveiligd en zorgen dat je kan verblijven in een veilige omgeving. Als toerist kan je hier dus wel een tijdje verblijven zonder problemen. Zorg dan wel voor een goede selectie van de accommodaties die beschikbaar zijn. Door vooraf alles al te boeken heb je voldoende de tijd om recensies door te nemen en weet je beter wat je kan verwachten. Dit kan jouw veiligheid sterk verbeteren.

In de meeste hotels is beveiligingspersoneel en wordt er gebruik gemaakt van cameratoezicht. Ook zijn er vaak toegangscontrolemaatregelen waar je doorheen moet voordat je naar jouw accommodatie kan. Ondanks dat alles goed geregeld is, kan je wel de benodigde voorzorgsmaatregelen nemen. Doe jouw deur goed op slot voordat je de kamer verlaat. Je waardevolle spullen kan je het beste in de kluis bewaren. De kopieën van belangrijke documenten kan je dan meenemen als je even op pad gaat. Mochten deze gestolen worden, kan de dief hier weinig mee.

egypte-toerisme-beste-reisperiode-klimaat

 

Waakzaam in je omgeving

Zorg dat je te allen tijde waakzaam bent. Het maakt hierbij niet uit waar je naartoe reist. Let op je omgeving en houd een oogje in het zeil voor verdachte situaties. Blijf bij groepen toeristen en vermijd ’s nachts alleen over straat te lopen.

Het is ook een goed idee om te weten waar de dichtstbijzijnde ambassade of consulaat van je eigen land is gevestigd, voor het geval je hulp nodig hebt. Mocht je hier naartoe moeten of een ander probleem hebben, dan is het aan te raden om uitsluitend gebruik te maken van officiële taxi’s. Deze hebben allemaal een vergunning en een tariefmeter. Dit zorgt ervoor dat je niet wordt opgelicht en dat de rit eerlijk verloopt. Vermijd het delen van een taxi met onbekenden, vooral als je alleen reist.

Zorg ervoor dat je wat contant geld bij je hebt voor kleine uitgaven, en gebruik lokale geldautomaten om geld op te nemen wanneer dat nodig is. Let op wisselkoersen en zorg ervoor dat je niet te veel betaalt voor valutatransacties.

 

Respect voor de cultuur

Als je in het land verblijft, is het goed om respect te tonen voor de lokale cultuur en tradities. Tunesië is een overwegend islamitisch land, dus kleed je conservatief in religieuze en landelijke gebieden. Dit betekent het bedekken van je schouders en knieën, vooral als je een moskee bezoekt.

Het is ook beleefd om te vragen of je foto’s mag nemen van mensen, vooral van vrouwen, om hun privacy te respecteren. Leer ook een aantal basiswoorden Arabisch of Frans. Ondanks dat de mensen in de toeristische sector vaak Engels spreken, kan het toch helpen om de juiste hulp te krijgen. Het is ook weer een extra vorm van respect als je probeert om contact te maken in hun taal. Je zal zien dat je een onvergetelijke tijd krijgt als je een aantal woorden uitspreekt.

tunesie-hoogtepunten-toerisme-vakantie-plekken

 

De positieve kant van Tunesië

Hierboven heb je voornamelijk de negatieve kant van de veiligheid in Tunesië gelezen. Toch zijn er ook een groot aantal positieve aspecten aan het land te vinden. Juist deze positieve kant zorgt dat er ieder jaar veel toeristen naar het land gaan. Zo staat het land bekend om zijn vriendelijke en gastvrije bevolking. De mensen zijn over het algemeen behulpzaam en trots op hun cultuur en erfgoed.

Als reiziger kun je een warm welkom verwachten. Je kan dan ook genieten van een heerlijke keuken. Het land heeft veel gerechten die afkomstig zijn uit de Noord-Afrikaanse, Mediterrane en Arabische keuken. Je kan veel lokale gerechten proberen. Wie weet vind je wel nieuwe inspiratie voor wanneer je weer thuis bent en jouw eigen maaltijden moet bereiden.

marokko-mooiste-plekken-gebieden

 

 

Goed voorbereid aan de vakantie beginnen

Nu je weet hoe het gesteld staat met de veiligheid in Tunesië is het tijd om jouw reis verder voor te bereiden. Zorg dat je de benodigde vaccinaties haalt en alle reisdocumenten op orde zijn. Vanaf dat moment is het vooral genieten van het moois dat je gaat zien. Door waakzaam te blijven en de actuele ontwikkelingen te bekijken, zorg je dat je een onvergetelijke tijd beleeft. Tunesië laat jou versteld staan met al het moois.

Benieuwd geworden? Bekijk dan de pagina’s over de mooiste plekken in Tunesië of het overzicht van Tunesische bezienswaardigheden.

© 2024 SuggestMe.com