luneburgerheide-bezienswaardigheden-info

 

Wat te doen bij de Lüneburgerheide? De bezienswaardigheden

Je vindt hier een overzicht van mooie plekken en bezienswaardigheden bij de Lüneburgerheide. Maar ook welke leuke dingen je er zoal kan gaan doen tijdens je vakantie.

1. Wilseder Berg
De Lüneburger Heide is een plek waar je uren rond kan lopen en een groot aantal bezienswaardigheden terug kan vinden. Eén van de bezienswaardigheden waar je naar kan kijken is de Wilseder Berg. Het is een “berg” die eenvoudig te beklimmen is. Het is namelijk slechts een heuveltje. Daarom kan iedereen binnen het gezin de klim wagen. Als je bovenop de heuvel bent aangekomen, heb je een mooi uitzicht. Zo zie je alles wat de heide jou te bieden heeft.

Een leuke wandelroute door het gebied begint vanaf de heuvel en heet de Heidschnuckenweg.

luneburgerheide-duitsland-mustsees2. Brunsberg

Het op één na hoogste punt van de Lüneburger Heide is de Brunsberg. Deze ligt op 129 meter boven zeeniveau en je kan hier veel geweldige uitzichten ervaren. Je kan de berg beklimmen via een van de goed aangelegde paden. Bovenaan heb je niet alleen het uitzicht, maar kan je ook helemaal tot rust komen op een van de vele zitplaatsen. Uiteraard kan je hier ook met de auto naartoe. Er zijn namelijk ook voldoende parkeerplaatsen in de buurt te vinden. Je hoeft dus geen volledige wandeling te maken als je hier niet toe in de gelegenheid bent.

luneburgerheide-brunsberg-bezienswaardigheden3. Im Totengrund: Lüneburger Heide

Het landschap Totengrund is het gebied waar je de Lüneburger Heide kan vinden. Het is het landschap waar je vooral in augustus een bezoek aan moet brengen. In deze maand groeien hier namelijk veel paarse bloemen, welke het volledige landschap bedekken. Het is ook de tijd van het jaar dat het aanzienlijk drukker is dan de rest van het jaar. Dit komt mede door de fotoshoots die je hier kan houden in de bloemenvelden.

Als je hier juist voor jouw rust naartoe wilt, is het aan te raden om in de herfst en de winter te wandelen. De mist en vorst laten de natuur schitteren en het lijkt bijna alsof je in een schilderij bent gestapt. Het is een plek waar je jouw ogen te allen tijde uit kan kijken.

luneburgerheide-mooie-plekken4. Hasselbrack

Hasselbrack is het hoogste punt van Hamburg en ligt verscholen in de vlakte. Het ligt te midden van de Harburg Mountains en is de hoogste natuurlijke verhoging in de omgeving. Het punt ligt 116,2 meter boven de zeespiegel. Aan de zuidgrens van Hamburg met Nedersaksen kan jouw route starten. Vooral wandelaars en fietsers kunnen hier hun ogen uitkijken. Het uitgestrekte staatsbos Rosengarten kan je helemaal bewandelen. Ook kan je de rest van de omgeving bekijken. Iedere plek heeft weer zijn eigen charmes en je komt helemaal tot rust.5. Pietzmoor

Pietzmoor is één van de hoogtepunten van de Lüneburger Heide. Het is een moerasgebied met houten wandelpaden boven de waterrijke bodem. Deze plek is te bereiken vanaf het treinstation van Schneverdingen en leidt je door grote en kleine veen wandelroutes. Deze wandelroutes zijn vooral in april en mei een plek om jouw ogen uit te kijken. In deze maanden draagt het katoengras vrucht. Het hoogveen kan je onder andere verkennen met een wandelroute van 5 kilometer vanaf Bohlenstegen.

Uiteraard hoef je hier niet alleen in april en mei rond te lopen. Ook de rest van het jaar kan je hier namelijk veel ontdekken. In de zomer geniet je van de veelzijdige fauna, in de herfst krijgt het landschap een schilderachtig effect door de mist en in de winter geniet je van een ijzig landschap. Voor iedere wandelaar is er daarom wel iets te beleven en ook kan je gebruik maken van veel fotomomenten.

luneburgerheide-duitsland-informatie6. Heidedorf Wilsede

Heidedorf Wilsede is een wijk in de gemeente Bispingen. Het ligt in de Heidekreis in de Lüneburger heide. In eerste instantie lijkt het alsof hier vrijwel niets te beleven valt. Het is namelijk geen ‘museumdorp’ zoals je normaal gesproken ziet. Echter zie je hier alle kenmerken van een pre-industrieel heidedorp in terug.

Deze kenmerken zijn in veel steden in de omgeving niet meer terug te vinden, dus je hebt hier de uitgelezen kans om meer van de historie te ontdekken. Wilsede heeft verschillende herbergen en cafés, je kan een bezoek brengen aan één van de kleine musea en er zijn verschillende winkeltjes te bezoeken. In de omgeving kan je ook nog Totengrund en Wilseder Berg bezoeken.7. De stad Verden

Steden in de omgeving van Lüneburger Heide mogen ook niet ontbreken op de lijst van bezienswaardigheden. Verden is hier een goed voorbeeld van. Het is een 1000 jaar oude stad, welke bestaat uit verschillende wijken. De wijk Hönisch heeft een uitkijkplatform, van waaruit je een panoramisch uitzicht hebt over de gehele stad. Je kan van hieruit naar een mooie kathedraal, het Duitse paardenmuseum of de statige binnenplaats midden in de oude stad. Je hebt hierdoor al een aantal bezienswaardigheden tijdens jouw bezoek aan de stad.

luneburgerheide-verden-plaatsen

 

Als je iets verder gaat, kan je ook naar het historische cultuurgoed Ehmken Hoff in Dörverden gaan. Bij het museum kan je de geschiedenis van de omgeving ontdekken. Ook kan je via de museumspoorlijn van Verden naar Stemmen reizen. Tijdens deze rit kijk je jouw ogen uit en je komt bij jouw eindbestemming nog veel meer moois tegen.8. Fietsen door de Lüneburger Heide

De Lüneburger Heide is niet alleen geschikt voor wandelaars. Het gebied kent namelijk ook enkele mooie fietspaden. Er zijn rond de 2000 kilometer aan fietspaden aangelegd, waarbij je drie langeafstandsroutes af kan leggen. Dit zijn onder andere de Lüneburger Heide-Radweg en de Allerradweg.

Naast de langeafstandsroutes kan je ook genieten van één van de thematische lokale routes. Je hoeft dus geen fanatieke fietser of professional te zijn om met de fiets de omgeving te bekennen. Tijdens de routes zie je de natuur in zijn volle glorie. De kleine heuvels maken het helemaal af en je kan ervoor zorgen dat je alles ontdekt wat de plek jou te bieden heeft.

luneburgerheide-wat-doen9. Attractieparken met de snelste achtbanen

Als je in de Lüneburger Heide bent met het gehele gezin, wil je wellicht niet voortdurend wandelen of fietsen. Daarom zijn er ook nog enkele attractieparken in de omgeving te vinden. Heide Park Soltau is hier een goed voorbeeld van. Het pretpark heeft niet alleen een groot aantal attracties voor jong en oud, maar kent ook een van de snelste achtbanen van het land. Colossos, de grootste houten achtbaan ter wereld, kan je hier ook terugvinden. De Desert Race is de snelste achtbaan ter wereld.

luneburgerheide-wat-zien10. Vogelpark Walsrode

Als je minder actie wilt, kan je ook naar Vogelpark Walsrode. Hier kan je zo’n 700 vogelsoorten ontdekken. Van bijzondere vogeltjes tot indrukwekkende roofvogels. Je kunt ze zien in ruime verblijven en tijdens meerdere vliegshows met roofvogels. Maak ook tijdens een ontdekkingstocht in de middeleeuwse Uilenburcht. Zo heb je altijd voldoende afwisseling en kan het gehele gezin genieten van een vakantie in de Lüneburger Heide.

luneburgerheide-wat-doen-info11. Serengeti Safaripark

Met het gehele gezin verschillende dieren ontdekken. De Lüneburger Heide is hier de uitgelezen plek voor. De wilde dieren lopen immers al gewoon in de heide. Als je nog meer spanning aan wilt brengen kan je ook naar het Serengeti Safaripark. Hier kan je een safari maken in jouw eigen auto. De route neemt jou mee langs leeuwen, olifanten en tijgers, welke hier allemaal vrij rondlopen.

Ook kan je een stop maken bij de grote kinderboerderij en de Affenwelt, waar meer dan 200 apen rondlopen. Het safaripark zorgt voor een dag om nooit meer te vergeten en de kinderen praten nog lang na over de grote dieren die zij hebben gezien.

luneburgerheide-wat-zien-kinderen

 

Zoals je hebt kunnen zien, zijn er bij de Lüneburgerheide allerlei leuke dingen te zien en doen voor een mooie vakantie.

Benieuwd naar andere bestemmingen? Via de volgende links kom je op de pagina’s over andere leuke vakantiebestemmingen in Duitsland zoals de gezellige Duitse steden of bosrijke gebieden zoals de Eifel of het zuidelijke Zwarte Woud.

Of ben je nieuwsgierig naar de rest van het land? Bekijk dan eens de pagina’s over de mooiste plekken in Duitsland en het overzicht van de leukste bezienswaardigheden in Duitsland.

 

© 2024 SuggestMe.com