luxe-golfreizen-vakanties-europa

 

De Algarve staat bekend als één van de mooiste kustgebieden van Portugal. Met name dankzij de mooie stranden, ruige kustlijn en sfeervolle plaatsen. Maar de Algarve is ook een plek van luxe, diverse mooie golfbanen en de verfijnde Portugese keuken.

Op deze pagina vind je handige informatie over luxe golfvakanties aan de Algarve.

luxe-golfreizen-algarve

 

De mooie golfbanen van de Algarve

De Algarve staat bekend als één van de beste golfplekken van Europa. Mede door het geschikte weer, ook tijdens de winters. Maar vooral door de vele hoogwaardige golfbanen. In het Portugese kustgebied heb je momenteel namelijk de beschikking over maar liefst ruim 30 golfbanen. Deze liggen verdeeld door het gehele gebied en hebben daardoor elk een eigen charme. Variërend van een unieke ligging bij de hoge kliffen langs de kust, tot de rust van de Portugese bossen. Vaak met de sfeervolle aankleding van pijnbomen, amandelbomen, vijgenbomen, planten, bloemen, meren en beekjes.

In het gebied zijn ook golfresorts met eigen golfbanen. Hierdoor hoef je tijdens je vakantie weinig te reizen. Je kunt zelfs kiezen voor een luxe vakantie in een golfresort dat de beschikking heeft over 3 golfbanen met elk 18 holes. Sommige golfresorts behoren zelfs tot de beste van de wereld.

Uiteraard bieden de resorts allerlei golffaciliteiten zoals een drivingrange, verhuur en verkoop van golfbenodigdheden, pitching & putting greens, golflessen en caddies.

playa-las-americas-tenerife-wat-doen

 

De mogelijkheden van all inclusive golfvakanties

Wanneer je tijdens je vakantie zoveel mogelijk gemak wilt ervaren, kan een all inclusive golfresort geschikt zijn. Door deze keuze hoef je namelijk niet af te rekenen na het bestellen van consumpties. Maar ook de faciliteiten kunnen zonder extra betaling worden gebruikt. Dit biedt extra gemak en een hoog comfortniveau. Daarnaast is bij dit concept op het moment van het boeken, al duidelijk wat ongeveer de totale kosten van de reis zijn.

Maar wat is eigenlijk inbegrepen bij een all inclusive golfvakantie? Dat zal verschillen per reisorganisatie maar wordt van te voren duidelijk vermeld. In de meeste gevallen zijn de volgende zaken bij de prijs inbegrepen:

 • toegang tot de Executive Lounge op het vliegveld
 • vervoer per vliegtuig
 • luchthavenbelasting
 • bagage (tot een bepaald gewicht)
 • transfer van het vliegveld naar de accommodatie
 • consumpties en maaltijden
 • wellness faciliteiten
 • sportfaciliteiten
 • diverse andere faciliteiten

 

luxe-golfvakanties-algarve

 

Bij sommige aanbieders kan je ook extra diensten afnemen. Daarbij kan je denken aan extra luxe in de vorm van:

 • privévliegtuig
 • gebruik van een VIP Centre op het vliegveld
 • extra luxe vervoer met een chauffeur
 • extra luxe accommodaties

 

 

Wat is er nog meer te doen aan de Algarve?

Je wilt vast en zeker ook andere dingen gaan doen, dan alleen golfen. Ook dat is geen probleem aan de Algarve. Je kunt er namelijk genieten van sfeervolle kuststadjes, authentieke dorpjes in de binnenlanden, mooie zandstranden, indrukwekkende kliffen en een rijke natuur. Daarnaast kan je excursies gaan volgen en (sportieve) activiteiten gaan doen. Verder kan je de Portugese cultuur gaan ontdekken dankzij de musea en (historische) bezienswaardigheden.

Via de volgende pagina vind je een handig overzicht van mooie plekken aan de Algarve.

algarve-mooie-plekken-plaatsen

 

Waar ligt de Algarve?

Je weet vast dat de Algarve een mooi kustgebied in Portugal is. Maar veel mensen weten niet precies waar het ligt. Je vindt het antwoord hier. De Algarve is namelijk het meest zuidelijke gedeelte van Portugal. Het loopt van de westkust tot de grens met Spanje in het oosten. Een kustgebied met circa 150 kilometer strand.

Het gebied is onder andere te bereiken via het internationale vliegveld van de plaats Faro.

portugal-mooie-vakantie-bestemmingen-gebieden

 

Wil je graag meer informatie over het land? Bekijk dan eens de pagina’s over de mooie plaatsen en gebieden in Portugal of het overzicht van Portugese hoogtepunten.

 

© 2024 SuggestMe.com