pattaya-informatie-tips

 

De mooiste bezienswaardigheden van Pattaya

Voorkom dat je mooie plekken mist tijdens je vakantie in Pattaya. Dankzij dit overzicht van leuke bezienswaardigheden, kan je bepalen wat je gaat doen tijdens je vakantie.

1. De Sanctuary of Truth
Wanneer je naar Pattaya gaat, kan een bezoekje aan de Sanctuary of Truth niet ontbreken. Dit is een grote tempel gemaakt van hout die te zien is in het noordelijke deel van Pattaya. Aan deze tempel wordt zeker al tientallen jaren gewerkt en men verwacht dat het ook nog eens minimaal zo lang zal duren voordat de bouw ervan klaar is.

Het goede nieuws is dat er in de tussentijd veel te doen en te zien is. Het zeer grote gebouw is meer dan honderd meter hoog en ontleent architectonische ideeën aan Indiase, boeddhistische, Chinese en Khmer culturen. Bovendien is het enorme bouwwerk geheel uit hout gemaakt. Bij de bouw zijn zelfs geen ijzeren spijkers of en ook geen schroeven gebruikt en elke vierkante centimeter is voorzien van ingewikkeld houtsnijwerk. De aanblik ervan is werkelijk verbazingwekkend.

pattaya-bezienswaardigheden2. Het eiland Koh Larn

Wil je eventjes ontsnappen van alle drukte in Pattaya? Breng dan een bezoekje aan het eiland Koh Larn. Op het eiland Koh Larn staan veel verschillende activiteiten tot je beschikking. Vanaf de boulevard heb je uitzicht op Koh Larn, dat ook wel Ko Lan wordt genoemd. In ongeveer een half uur kun je een prachtig strand met wit zand bereiken door vanaf het dok een veerboot te nemen.
Er zijn zes belangrijke stranden op het eiland, waarbij Tawaen Beach dient als een van de drukste primaire stranden. Dit is waar de boot uit Pattaya aanmeert. Dit is daarnaast ook waar de meeste bezoekers ervoor kiezen om niet verder te gaan. Toch is het zeker een aanrader om nog even verder te kijken.

Als je aan het eind van de pier komt en rechtsaf de promenade op gaat, kun je een scootertje huren. Voor slechts 300 baht per dag kun je overal op het eiland komen. Je kunt in ongeveer twintig minuten vanaf de ene kant naar de andere kant van het eiland rijden, waar je bijvoorbeeld Nual Beach vindt, dat ook bekend staat als Monkey Beach vanwege de aanwezigheid van apen op de nabijgelegen heuvel.
Je komt langs de weg verschillende doorkijkjes tegen die een spectaculair uitzicht bieden op zowel het eiland als de skyline van Pattaya.

pattaya-koh-larn-info3. De Tiffany’s Cabaret Show

De bekendste voorstelling in Pattaya is de Tiffany’s Cabaret Show. Sinds 1974 is deze eigenaardige transgender act aanwezig en hij wordt tegenwoordig drie keer per avond opgevoerd. Is het gelukt kaartjes te bemachtigen? Bereid je dan voor op anderhalf uur Bollywood betovering, compleet met kleurrijke kostuums, dansen, zingen en natuurlijk heel veel glitter en glamour.4. Het Ripley Museum

Pattaya staat niet bepaald bekend als de locatie in Thailand die het meest kindvriendelijk is, maar als je er met je gezin bent, zal je blij zijn te horen dat er toch veel te doen is. Je hebt bijvoorbeeld het wereldberoemde Ripley Museum, een plek die mensen van alle leeftijden met plezier zullen bezoeken, zelfs als het buiten erg warm is.

Je krijgt in dit museum een luchtige kijk op enkele van de vreemdste voorvallen en creaties uit de hele wereld. En als je je verveelt terwijl je in het museum bent, kun je naar de “12D” bioscoop of het wassenbeeldenmuseum. Je kunt in het museum zelfs proberen om uit een kluis te breken.5. De Big Buddha

In Pattaya is de Big Buddha een attractie die je niet mag missen. Met een hoogte van 18 meter staat het beeld een paar meter boven de begroeiing die een heuvel bedekt. Na een korte beklimming van een met draken versierde trap kom je bij het Big Buddha beeld. Als je de top van de klim bereikt, word je echter niet alleen beloond met een uitzicht op de Big Buddha, maar ook met vele andere beelden die zich rondom het complex bevinden. Zoals de Boeddha’s die elk een andere dag van de week vertegenwoordigen.

pattaya-thailand-wat-doen

 

Het is ook aan te bevelen het complex te bezoeken, vooral op een heldere dag, waaraan Pattaya zeker geen gebrek heeft. Heb je genoeg van de Big Buddha? Dan kun je nog even verder kijken door de straat over te steken. Je komt dan bij het Pattaya Viewpoint, waar je een adembenemend panorama van Pattaya Bay in zijn geheel in je op kunt nemen.6. De Underwater World

Een erg leuke optie om overdag even uit de zon te stappen in Pattaya is om naar de attractie te gaan die bekend staat als Underwater World. De beste manier om tropische vissen te waarderen zonder nat te worden is naar dit aquarium te gaan, dat het meest eigentijdse en het grootste aquarium van heel Azië is.

Over een afstand van honderd meter kom je oog in oog te staan met een grote verscheidenheid aan zeeleven, waaronder felgekleurde vissen, haaien, roggen en nog veel meer andere soorten. Er leven in het aquarium meer dan 4.000 vissen van meer dan 200 verschillende vissoorten.


 

7. Duiken en snorkelen
Wil je de vissen liever in het wild en van dichtbij zien? Dan is duiken en snorkelen ook zeker leuk om te doen. Voor de kust bij Pattaya wordt buitensporig veel gevist en er is ook veel bootactiviteit op zee, daarom is duiken en snorkelen daar niet aan te bevelen. Tot je geluk zijn er echter een groot aantal verschillende locaties in de omgeving waar het water van een uitzonderlijk heldere kwaliteit is.

Terwijl de duikplaatsen bij Ko Sak, Ko Lan en Ko Krok ideaal zijn voor beginnende duikers, zijn Ko Man Wichai en Ko Rin beter geschikt voor duikers met meer ervaring. Bovendien liggen er voor de kust een paar schepen die in de loop der tijd geheel bedekt zijn geraakt met koraal en algen. Dit is een zeer verbazingwekkend gezicht.

cancun-duiken-wat-doen8. De Nong Nooch tuinen

In Nong Nooch ligt wat algemeen wordt beschouwd als de meest uitgebreide botanische tuin van Zuidoost-Azië. Pattaya ligt op ongeveer 20 kilometer afstand van deze tropische tuinen. Het is een tuin die meer dan 400 hectare groot is en vol staat met bomen, planten en bloemen. Als je je een weg baant door het park op een van de prachtig beplante wandelpaden, vang je misschien een glimp op van een olifant beeld of een tempeltje.

Deze tuinen zijn een zeer aangename plek om te komen en de serene sfeer in je op te nemen. Als je in Nong Nooch aanwezig bent is het ook aan te raden om gelijk een bezoekje te brengen aan Ramayana Water Park. Je zult je hier gegarandeerd vermaken met een aantal waterglijbanen en zwembaden.

pattaya-thailand-bezienswaardigheden9. Het nachtleven van Pattaya

Winkels, pubs, restaurants en nachtclubs vind je overal langs de avenue en in het centrum van Pattaya. Na het eten heb je de mogelijkheid om je aan te sluiten bij de drommen mensen op “Walking Street” in het centrum van Pattaya, een wandeling te maken langs het strand of te genieten van een verfrissend tropisch drankje op een patio. Het nachtleven in Zuid-Pattaya eindigt pas in de vroege ochtenduren.

pattaya-uitgaan-informatie10. Attracties

Pattaya is vooral gericht over toeristen dat houdt van mooie stranden en entertainment. Daarom zijn er ook verschillende attracties te bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld naar:

• Art in Paradise (museum voor interactieve 3D kunst)
• Ramayana Waterpark
• Terminal 21 (enorm winkelcentrum)
• Million Years Stone Park & Crocodile Farm (entertainment park over de natuur)
• Kartbaan
• Midgetgolfbaan
• Mini Siam (miniatuurpark met bekende gebouwen)

pattaya-attracties-centrum

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het land? Bekijk dan de handige informatiepagina’s over de mooiste plekken in Thailand en het overzicht van de bezienswaardigheden in Thailand.

Of bekijk de pagina over het mooie eiland Koh Samui of het bekende Phuket.

 

© 2024 SuggestMe.com