alcudia-wat-zien-tips

Wat te doen in Alcudia? De bezienswaardigheden

De badplaats Alcudia staat bekend om één van de mooiste stranden van het eiland Mallorca. Maar ook om het sfeervolle centrum met verschillende historische gebouwen. Op deze pagina kan je ontdekken of Alcudia ook voor jou een leuke vakantiebestemming kan zijn.

1. De markten in Alcudia
In de historische wijk Alcudia is een markt die elke dinsdag en zondag plaatsvindt. Het oorspronkelijke stadscentrum en de Romeinse stadsmuur dragen bij aan een apart gevoel. Het is aan te raden vroeg te komen of de bus te nemen, wat maar een paar euro meer kost. De straatverkopers verkopen een grote verscheidenheid aan goederen, waaronder olijven, worsten en andere regionale specialiteiten. Op de markt vind je ook handwerk, lederwaren, souvenirs, kleding en nog veel meer, allemaal met een Spaanse houding en gevoel van trots.

Het is ook aan te raden om naar de nachtmarkt te gaan. Het wordt georganiseerd in de haven van Port de Alcudia tijdens de maanden juni tot september van woensdag tot en met zaterdag.

alcudia-wat-te-doen2. Het winkelhart
De oude winkelhart van Alcudia, die een kilometer landinwaarts van de kust ligt, biedt een verscheidenheid aan winkels en ander vermaak. De stad staat bekend om zijn kronkelende winkelstraten voor voetgangers, met een gevarieerd aanbod van winkels die uiteenlopende goederen verkopen.
Maar ook het nieuwe gedeelte aan de kust bij Port de Alcudia is een uitstekende plek om te winkelen. Op de Carretera d’Arta, de belangrijkste verkeersader in Port de Alcudia, vind je de meeste winkels en eetgelegenheden van de stad.

alcudia-mallorca-centrum3. Historische bezienswaardigheden

De Romeinen lieten een aantal adembenemende bezienswaardigheden achter. Zo ook de ingang van de stad Alcudia. Vanwege de overweldigende respons is dit verheven tot het officieuze embleem van de stad.

De Romeinen lieten echter nog meer achter dan dat. Een echt Romeins amfitheater is te zien net buiten de muren van de Spaanse stad. Ondanks het feit dat het kleinste amfitheater van Spanje is, is de structuur die het inneemt absoluut adembenemend. Vanaf het amfitheater kun je genieten van een adembenemend panorama op de oceaan. Verder zijn er hier en daar wat Romeinse ruïnes buiten de stad te vinden en een aantal Romeinse huizen in de stad zelf. Voorwerpen uit de Romeinse tijd zijn te zien in het Museo Monográfico.

alcudia-bezienswaardigheden-centrum

 

Samen met de Romeinen hebben ook de Spanjaarden nog meerder historische bouwwerken achtergelaten. De in de 13e eeuw gebouwde stadsmuur is zonder twijfel de bekendste. Je kunt over de muur lopen en genieten van de in totaal 27 verschillende wachttorens. De meeste andere Spaanse gebouwen, zoals de kerk van Sant Jaume, liggen binnen deze muur. Je komt er ook enkele historische herenhuizen tegen, naast enkele charmante winkels en eetgelegenheden. Het Oratorio de Santa Anna is een kerk die dateert uit de 13e eeuw en is te vinden net buiten de stadsmuren op weg naar Puerto de Alcudia.

alcudia-mallorca-informatie4. Pollença

Het middeleeuwse stadje Pollenca is een andere bestemming die je niet mag missen. Dit dorp ontstond in de 16e eeuw en staat bekend om de 365 treden die naar de prachtige kerk op de heuvel leiden. Het heeft een historisch centrum dat lijkt op dat van Alcudia, compleet met traditionele gebouwen, leuke winkeltjes en uitnodigende restaurants en terrassen.

alcudia-mooie-bezienswaardigheden5. Wateractiviteiten

Vanaf het strand kan je meerdere soorten watersporten gaan doen. En ook vanuit de haven kan je activiteiten op het water gaan doen. Je kunt bijvoorbeeld met een excursieboot mee, gaan zeilen of in de glasbodemboot. Verder kan je gaan snorkelen en duiken. Met name in de buurt van rotsen is de onderwaterwereld vaak extra mooi.6. Tramuntana gebergte

Wil je even heel iets anders dan het centrum, het strand en de zee? Dan kan je gaan genieten van de rust en schoonheid van het nabij gelegen Tramuntana gebergte. Je hebt hier het gevoel dat je midden in de alpen loopt. Je kunt er genieten van de prachtige natuur, bijvoorbeeld tijdens een wandeling, mountainbiketocht of autorit. Voor natuurliefhebbers is het Tramuntana gebergte één van de hoogtepunten van Mallorca.

Maar ook in dit gebied kan je even lekker afkoelen. Uiteraard niet in de zee of een zwembad maar wel in één van de heldere stuwmeren of beekjes. Ook kan je je er vergapen aan diepe ravijnen die richting de kust lopen.

mallorca-mooiste-plekken

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige pagina over de mooiste bezienswaardigheden op Mallorca. Of bekijk de pagina over hoofdstad Palma de Mallorca.

Ook kan je je breder oriënteren via de pagina over alle Spaanse eilanden.

 

Het leuke uitgaan in Alcudia

Het heerlijke nachtleven dat in heel Mallorca te vinden is, is ook in Puerto de Alcudia te vinden. Ook al is de stad rustiger dan plaatsen als Palma, er is hier nog genoeg te doen. Er is een overvloed aan nachtclubs naast cocktailbars, Ierse pubs, Duitse bars en andere soorten uitgaansgelegenheden.

Ook heb je de keuze uit restaurants in allerlei soorten en maten. Op vrijwel elke hoek in Spanje is wel een tapasbar te vinden. Maar naast de Chinese, Italiaanse, Franse en Thaise keuken is er ook een Amerikaanse keuken. Restaurants die het dichtst bij de haven liggen hebben meestal de hoogste prijzen, terwijl die verder in de stad redelijkere prijzen hebben.

 

Geniet van het mooie strand van Alcudia

Een van de mooiste stranden van Mallorca is te vinden in Puerto de Alcudia. Het strand heeft een lengte van kilometers, heeft zacht, wit zand en kan op sommige plaatsen wel honderd meter breed zijn. Door de enorme breedte is er nooit een tekort aan ruimte. Daardoor hoef je niet heel vroeg op te staan om een goede plek te bemachtigen en is er genoeg ruimte om rond te rennen en met bijvoorbeeld een voetbal of volleybal te spelen.

alcudia-mooie-plekken-info

 

Het strand heeft een blauwe vlag gekregen, wat aangeeft dat het niet alleen schoon, veilig en daarnaast milieuvriendelijk is, maar dat het ook vriendelijk is voor kinderen en ouderen. Het water loopt zeer geleidelijk in de zee af, waardoor het veilig is voor kinderen van alle leeftijden. Het zand is daarnaast precies goed voor het bouwen van kastelen in het zand. Verder zijn er allerlei andere activiteiten voor de kinderen te doen.

Het strand heeft echter nog veel meer te bieden. Je kunt bijvoorbeeld een boottochtje maken en proberen te jetskiën. Bovendien is het strand een uitstekende plek om naartoe te gaan als je een kleurtje wilt krijgen, want er staan overal ligbedden en parasols verspreid. Ook al is het nog vrij groot, het strand kan in het hoogseizoen wel behoorlijk druk worden. Dat betekent echter niet dat je nergens je handdoek kunt neerleggen, het is er eerder gewoon druk. Als je dan de drukte wilt vermijden, is het aan te raden om naar de oostkant te wandelen.

alcudia-mooie-stranden-info

 

De boulevard langs het strand

Over het algemeen komen mensen heel graag op dit strand. En als er een mooi strand is, moet er natuurlijk ook een mooie boulevard zijn en dat is hier precies het geval. De al even prachtige laan die parallel loopt aan dit adembenemende strand is aan beide zijden omzoomd met een overvloed aan winkels en eetgelegenheden. In deze straat vind je alles van de verse vis die ter plaatse gevangen wordt tot gewoon een zak friet, van een verrukkelijk ijsje tot een verfrissende cocktail en van een rubberboot tot een prachtig aandenken om mee naar huis te nemen.

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige pagina over de mooiste bezienswaardigheden op Mallorca. Of bekijk de pagina over hoofdstad Palma de Mallorca.

Ook kan je informatiepagina’s over andere badplaatsen bekijken, zoals El Arenal en het groene Cala d’Or bekijken.

Ten slotte kan je je breder oriënteren via de informatiepagina over alle Spaanse eilanden.

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties in het mooie Alcudia. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

© 2024 SuggestMe.com