el-arenal-wat-te-doen

Toeristische informatie over El Arenal

El Arenal is de badplaats die de meeste bezoekers ontvangt en het meest bekend is op Mallorca. Ca’n Pastilla, El Arenal en Playa de Palma lopen in elkaar over op een manier die nauwelijks merkbaar is. In het begin van de haven van El Arenal vind je een prachtige promenade met winkels en eetgelegenheden die helemaal tot aan de haven van Ca’n Pastilla doorloopt.

el-arenal-informatie-wat-doen

 

Het centrum van de badplaats kan wat druk en ongezellig lijken door de diverse hogere gebouwen. Echter zal dit vaak minder opvallen wanneer je eenmaal door het levendige centrum loopt. Daarnaast kiezen veel mensen voor een hotel net buiten het centrum. Zo hebben ze de gezelligheid van het centrum, maar ook fijne rust. Behalve jongeren, die kiezen juist vaak een hotel in de buurt van de uitgaansgelegenheden in het centrum.

El Arenal ligt op slechts zestien kilometer van Palma de Mallorca, de hoofdstad van het Spaanse eiland Mallorca. Hierdoor is het eenvoudig en snel om in El Arenal te komen. Het enige wat nodig is, is een vlucht en een korte rit per auto of bus.

el-arenal-mallorca-strand

 

Wat te doen in El Arenal? De bezienswaardigheden

El Arenal is vooral een badplaats dat zich richt op toerisme. Historie en cultuur is erniet zoveel te vinden. In de omgeving zijn echter genoeg mooie bezienswaardigheden. Je vindt hier een handig overzicht van de bezienswaardigheden en activiteiten die je er kan gaan doen.

1. Glasbodemboten
Je hebt ook de mogelijkheid om op een onvergetelijk avontuur te gaan aan boord van een boot met glazen bodem. Hierdoor kan je gaan ontdekken wat er onder water allemaal te zien is, zonder dat je nat wordt. Een leuk uitje voor jong en oud. Deze speciale boten vertrekken dagelijks vanuit de haven voor excursies van ongeveer een uur.

el-arenal-bezienswaardigheden2. Aqualand Waterpark

Heb je even genoeg geluierd en wil je iets actiefs gaan doen? Dan kan het nabij gelegen Aquacitu Waterpark een leuk idee zijn. Je kunt er genieten van vele glijbanen, zwembaden en andere waterattracties. Wil je even uitpuffen? Rond het water zijn grote ligweiden met allerlei natuurlijke schaduwplekken.

Aqualand is gericht op zowel kinderen als volwassenen. Het grote waterpark is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.3. Palma de Mallorca

Heb je zin in een uitje? Dan kan de hoofdstad van Mallorca een goed idee zijn. Palma de Mallorca is namelijk een mooie stad met allerlei bezienswaardigheden. Met name historische gebouwen zijn er in ruime mate te vinden. Ook de jachthaven, pleinen, terrassen en vele winkels maken de stad tot een leuke bestemming.
Door de korte afstand vanaf El Arenal, kan je al vlot in de hoofdstad zijn. Meer informatie vind je op de handige informatiepagina over Palma de Mallorca.

palma-mallorca-bezienswaardigheden-info4. Kathmandu Park in Magaluf

Wil je een leuke activiteit met je kinderen gaan doen? Dan kan het Kathmandu Park een geschikte optie zijn. Het is een soort kinderpretpark met verschillende attracties en een waterpark. Zo zijn er meerdere 4D attracties, een “omgekeerd huis”, een bijzondere midgetgolfbaan, een binnenspeeltuin en een grote waterspeeltuin.

Je vindt het Kathmandu Park bij de badplaats Magaluf. Het ligt op circa 30 kilometer van El Arenal en is ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar.5. Paragliden

Dankzij de bergen in de binnenlanden, kan je ook gaan paragliden. Een unieke ervaring waarbij je vanaf een berg de diepte in rent. Dankzij de parachute zal je los van de grond komen en hoog boven de grond kunnen zweven. Vanaf nu kan je genieten van prachtige uitzichten over de bergen, zee en de badplaatsen. Een vlucht duurt gemiddeld 30 tot 60 minuten, dit is afhankelijk van het weer.6. De jachthaven
Mede dankzij de vele toeristen, heeft El Arenal een grote jachthaven. Het is geen echt bezienswaardigheid maar kan wel een leuke plek zijn om eens te bezoeken. De vele zeilboten en jachten kan namelijk interessant zijn om te zien.

el-arenal-info-centrum7. Excursies

Net als in veel badplaatsen, worden ook in El Arenal allerlei excursies aangeboden. Zowel op het land als op het water. Zo kan je bijvoorbeeld met een gids de natuur gaan ontdekken tijdens een tour per quad, buggy of jeep.
Of je kan een relaxtour kiezen waarbij je per boot naar allerlei mooie plekken worden gebracht. Onderweg kan je vaak nog even snorkelen. Of kies voor wat meer actie met één van de partyboten. De bootfeesten kunnen een mooie ervaring zijn. Zeker met de uitzichten op het eiland.

Het aanbod van excursies kan je vinden in het centrum en de haven.8. Overige activiteiten

Naast deze voorbeelden kan je nog allerlei andere dingen gaan doen in de levendige badplaats. Zoals bijvoorbeeld:

• segway tours
• watersporten
• boottochten
• excursies
• mountainbiken
• wandelen
• een tochtje met een paard en wagen
• paardrijden

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige pagina over de mooiste bezienswaardigheden op Mallorca. Of bekijk de pagina over de mooie hoofdstad Palma de Mallorca.

Ook kan je je breder oriënteren via de informatiepagina over alle Spaanse eilanden.

 

Het uitgaan in El Arenal

Hoewel El Arenal een prachtig strand heeft, komen de meeste jongeren er vanwege het bruisende nachtleven en het enorme aantal andere jongeren die er verblijven. Een direct gevolg hiervan is dat de overgrote meerderheid van hen niet bijzonder opgefrist terugkomt in Nederland. De populairste kroegen en disco’s liggen dicht bij elkaar en zijn onderverdeeld in respectievelijk Engelse, Nederlandse en Duitse afdelingen. Typisch Duitse biertenten zijn te vinden in het Duitse gedeelte. Bijna alles heeft gratis toegang, met uitzondering van de grotere clubs en de stripclubs.

Heb je liever een wat rustigere zonvakantie? Dan kan je een hotel aan de rand van El Arenal kiezen.

De minimale leeftijd voor het uitgaan

Houd er rekening mee dat de leeftijdseis voor het bezoeken van discotheken, clubs en pubs in El Arenal 18 jaar is als je van plan bent om uit te gaan. Als iemand 18 jaar wordt, mag hij of zij in Spanje legaal alcohol consumeren. Aan de andere kant zijn de voorschriften niet overdreven streng. De leeftijd van de mensen die het nachtleven van El Arenal bezoeken ligt gemiddeld tussen de 17 en 23 jaar.

Lekker uit eten in een van de eetgelegenheden

Wie liever een avond heeft met wat minder lawaai hoeft zich niet af te laten schrikken door het actieve nachtleven van El Arenal. Er zijn genoeg plaatsen waar ze rust kunnen vinden. Sterker nog, de stad beschikt ook over enkele uitstekende eetgelegenheden. Zowel midden in de stad als aan de boulevard. Kies een restaurant langs de boulevard als je vertrouwde en kosmopolitische maaltijden wilt, terwijl je in het centrum van de stad terecht kunt voor rechttoe rechtaan Spaans eten. Daarnaast zijn er eetgelegenheden die onder andere barbecue, snelle service en pizza serveren.

el-arenal-mallorca-informatie

 

De mooie stranden van El Arenal

Als je een echte strandvakantie wilt beleven, is El Arenal daarvoor een geweldige plek. Het strand in El Arenal bestaat meestal uit zand, maar er zijn ook enkele gedeelten met grind. Het strand heeft een lengte van ongeveer twee kilometer. Op zee kan de wind soms nogal sterk zijn, dus let daar wel op. Omdat de diepte van het water niet constant blijft, maar afloopt, is het strand verder een uitstekende plek voor jongeren om te spelen. Het zeemilieu is rotsachtig en het ligt dicht bij een jachthaven. Het strand strekt zich helemaal uit tot Ca’n Pastilla, dat op ongeveer 4.8 kilometer afstand ligt, en gaat verder langs de kustlijn van Playa de Palma.

Op het strand kunnen bezoekers profiteren van een overvloed aan verschillende faciliteiten. Op het strand kun je gemakkelijk ligstoelen of parasols huren en er zijn ook openbare douches en toiletten beschikbaar voor gebruik. Er zijn een aantal eetgelegenheden en koffieshops direct aan het strand van El Arenal. Je kunt ook wandelen langs de uitgebreide promenade die zich over de lengte van het strand uitstrekt. In de buurt van het strand is ook een kinderspeelplaats te vinden.

el-arenal-stranden-info

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige pagina over de mooiste bezienswaardigheden op Mallorca. Of bekijk de pagina over de mooie hoofdstad Palma de Mallorca.

Ook kan je informatiepagina’s over andere badplaatsen bekijken, zoals het sfeervolle Alcudia en het groene Cala d’Or bekijken.

Ook kan je je breder oriënteren via de informatiepagina over alle Spaanse eilanden.

 

© 2024 SuggestMe.com