palma-de-mallorca-wat-te-doen

Als je naar Mallorca vliegt, land je op het vliegveld van Palma de Mallorca. Hoewel veel reizigers doorreizen naar hun uiteindelijke bestemming zonder in Palma te stoppen, is de stad zelf een reis meer dan waard. Sommigen noemen Palma het kleine Barcelona. Als je bedenkt dat ook Palma een Ramblas heeft en dat Antoni Gaudi meewerkte aan de kathedraal van de stad Palma de Mallorca, is die uitspraak niet geheel onterecht.

 

De mooiste bezienswaardigheden van Palma de Mallorca

Waarom is Palma de Mallorca eigenlijk zo populair? Je vindt een deel van het antwoord hier dankzij dit overzicht van de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Zo kan je handig bepalen welke plekken je wil gaan bekijken tijdens je vakantie.

1. De kathedraal bekend als “La Seu”
De kathedraal van La Seu in Palma de Mallorca is zonder twijfel het beroemdste herkenningspunt van de stad. De Catalaans-Gotische kathedraal heeft sinds de bouw in de 13e eeuw een aantal verbouwingen ondergaan, maar toch staan de oudere delen van het gebouw er nog steeds. Antoni Gaudi, een Catalaanse architect die mede door de Sagrada Familia en Park Güell wereldberoemd werd, was verantwoordelijk voor het belangrijkste herstelwerk in de 20e eeuw.

Gaudi was verantwoordelijk voor het ontwerp van een aantal vernieuwende elementen, waaronder lampen en ramen met glas-in-lood. Je kunt adembenemende foto’s maken van de kathedraal die in het meer wordt weerspiegeld als je naar het Parc de la Mar gaat, dat naast de kathedraal ligt.

palma-de-mallorca-bezienswaardigheden2. Het kasteel van Bellver

Het kasteel van Bellver ligt ongeveer 3 kilometer ten westen van Palma. Dit kasteel is één van de weinige ronde kastelen in Europa. Het kasteel dateert uit de 14e eeuw, toen het werd gebouwd voor koning Jacobus II van Mallorca. Het kasteel werd aanvankelijk gebouwd als het officiële huis van de koningen van Mallorca, maar vanaf de 18e eeuw tot het midden van de 20e eeuw werd het in plaats daarvan gebruikt als militaire gevangenis. Tegenwoordig komen bezoekers massaal naar het eiland om de vele historische plaatsen te verkennen, waaronder het kasteel. In het gebouw is ook een fascinerend historisch museum gevestigd.

mallorca-wat-te-doen3. Arabische baden

De Arabische baden zijn één van de weinige overblijfselen uit de tijd dat de Moren over Mallorca heersten. Het enige overblijfsel uit deze tijd zijn de Arabische baden, die deel uitmaakten van een uitgebreid Moors fort dat hier vroeger stond. De twee zalen van de Arabische baden, die in de historische kern van de stad liggen en voor een bescheiden prijs bezocht kunnen worden, staan bekend als hammams.

palma-de-mallorca-bezienswaardigheden-info4. Plaza Mayor

Zoals vrijwel elke stad heeft Palma een zogenaamd “Plaza Mayor”, het belangrijkste pleintje in het historische centrum van de stad met een aantal terrassen en straatartiesten. Dit plein is een kopie van het Plaza Mayor van Madrid en dient als eindpunt voor de drie belangrijkste winkelroutes in de stad.

mallorca-leuke-badplaatsen-mooie-bezienswaardigheden5. Het Koninklijk Paleis van Almudaina

Het Koninklijk Paleis van Mallorca ligt direct naast de kathedraal La Seu. Het werd in de 14e eeuw gebouwd door de Moorse koningen en heersers die toen het eiland beheersten. De Spaanse koninklijke familie gebruikt het paleis, dat een combinatie is van gotische en Moorse bouwelementen. Het paleis is open voor het publiek als de koninklijke familie er niet verblijft en het herbergt het museum “Capitana General”, met kunstwerken uit de 16e tot de 18e eeuw.

mallorca-leuke-vakantie-plekjes-hoogtepunten6. Neem de tijd om te ontspannen in de Jardin del Bisbe

Neem tijdens je verkenning van Palma zeker even een pauze in de rust van de tuinen van de Jardin del Bisbe. Deze tuinen staan bekend om hun aangename klimaat. De beschutting die deze prachtige tuinen bij de bisschoppelijke kerk van Palau bieden, is welkom op warme dagen. Maak bijvoorbeeld een wandeling tussen de palmbomen, granaatappels, sinaasappels en citroenen, aromatische tijm en mooie waterlelies en stop om te ontspannen op een van de bankjes die strategisch in het gebied zijn geplaatst.7. Prachtige wandelpaden van de oude wijk

In de hoeken en gaten van de oude stad van Palma, die beroemd is om zijn kronkelende geplaveide straatjes, vind je het kloppende hart van de stad. Als je op verkenning gaat, zorg dan dat je een kaart bij je hebt. Het is eenvoudig om in dit gebied gedesoriënteerd te raken door de overvloed aan smalle paadjes. Het grootste deel van de Oude Stad is alleen toegankelijk voor voetgangers.

Je kunt ook gaan winkelen op de Passeig des Born en de Passeig de la Rambla als je je vakantie outfit een beetje wilt oppeppen terwijl je weg bent.
Het Plaza Mayor ligt midden in de Oude Stad. Het is de grootste en aantrekkelijkste openbare ruimte van de stad en het hart van de binnenstad. Eén van de beste plekken om te vertoeven op deze locatie is op één van de vele terrassen.

palma-de-mallorca-wat-doen8. De stad per fiets verkennen

Wil je iets sportiefs gaan doen tijdens je vakantie? Dan kan je de stad per fiets gaan verkennen. Leuk, sportief en handig. Onderweg zie je allerlei leuke plekjes en krijg je wat extra toeristische informatie van de gids. Al kan je ook kiezen voor alleen fietsverhuur, zonder gids.

Meer informatie vind je op de pagina over de leuke fietstours door de stad.9. De stranden in de omgeving van Palma de Mallorca

De eigenlijke stad Palma de Mallorca heeft geen stranden. Playa de Palma ligt niettemin op korte afstand en is gemakkelijk te bereiken. Dit wordt het gebied van de baai van Palma genoemd dat zich bevindt tussen S’Arenal en Ca’n Pastilla. Deze lengte strekt zich misschien 5 tot 6 kilometer uit en bestaat bijna geheel uit zandstranden.

Door de geleidelijke helling van de zeebodem zijn de stranden ook geschikt voor kinderen. Bovendien zijn er in de directe omgeving van het strand veel eetgelegenheden, koffieshops en winkels voor toeristen. Playa de Palma wordt vooral bezocht door toeristen uit Duitsland en Nederland.

palma-de-mallorca-stranden10. De grote jachthaven

Dankzij de ligging aan het water, heeft de stad ook een haven. Voor toeristen kan vooral de jachthaven een leuke plek zijn. Je kunt er namelijk leuk wandelen en ondertussen genieten van boten in allerlei soorten en maten. Uiteraard zijn vooral de luxe zeilboten en jachten interessant om te zien.

palma-de-mallorca-hoogtepunten

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige pagina over de mooiste bezienswaardigheden op Mallorca.

Ook kan je informatiepagina’s over andere badplaatsen bekijken, zoals het sfeervolle Alcudia, het grotere El Arenal en het groene Cala d’Or bekijken.

Of bekijk de informatiepagina over de leuke fietstours door de stad.

 

Het vervoer in de stad

Je zult in Palma de Mallorca gebruik moeten maken van het openbaar vervoer omdat de attracties over een redelijke afstand van elkaar verspreid liggen. Je hebt een aantal keuzes tot je beschikking, waaronder een robuust netwerk van bussen en de metro; een optie die echter nog handiger is, is de toeristische Hop on Hop off bus, die 20 haltes heeft en waarvan je de kaartjes gemakkelijk vooraf kunt bestellen.

Een ander alternatief is een “galera”, een paardenkoets. Tijdens de rit vertelt de koetsier over de verschillende bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Je kunt ook volledig begeleide en geplande fietsexcursies plannen om de stad te leren kennen, waardoor het een van de beste steden ter wereld is om op twee wielen te verkennen.

palma-de-mallorca-vakantie-informatie

 

De ligging van Palma de Mallorca

Het centrum van Palma ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van het vliegveld en het is heel eenvoudig om er met de bus te komen. Het Plaza de Espanya in het hart van de stad bereik je in ongeveer 15 minuten met lijn 1, die je onderweg ook langs verschillende belangrijke bezienswaardigheden brengt. Je kunt ook een bezoekje brengen aan de havens waar de cruiseschepen aankomen en vertrekken door deze busdienst te gebruiken om er te komen.

Als je reis vanuit Mallorca heel vroeg in de ochtend vertrekt, kan het nemen van de bus naar het vliegveld een uitdaging voor je zijn. Zo niet, dan is het nemen van de bus een optie, hoewel een taxi uiteraard ook gemakkelijk is.

palma-mallorca-bezienswaardigheden-info

 

Het klimaat en de beste reistijd

Het mediterrane klimaat van Mallorca zorgt voor milde temperaturen en veel zon van mei tot begin oktober. Desondanks is het niet ongebruikelijk dat de temperaturen in de maand april boven de 20 graden uitkomen, ook al is het water in de oceaan in die tijd vaak vrij koel.

De koelere maand januari is een heel bijzondere tijd om naar Palma te reizen, omdat dit de periode is waarin de amandelbloei net begint en het hele eiland Mallorca in deze tijd gehuld is in witte en roze kleuren.
Strandvakanties komen vaker voor van mei tot en met september. Als je er in deze periode bent, is het water lekker warm. Daarnaast maken de hoge temperaturen rond deze tijd het je gemakkelijk om te ontspannen en aan je kleurtje te werken.

palma-de-mallorca-wat-zien

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige pagina over de mooiste bezienswaardigheden op Mallorca.

Ook kan je informatiepagina’s over andere badplaatsen bekijken, zoals het sfeervolle Alcudia, het grotere El Arenal en het groene Cala d’Or bekijken.

Of bekijk de informatiepagina over alle Spaanse eilanden.

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties rond de mooie stad. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

© 2024 SuggestMe.com