cala-dor-informatie-mallorca

Het centrum van Cala d’Or

Cala d’Or betekent letterlijk “Gouden Baai”.  En die naam doet het dorp ook eer aan. Het is namelijk prachtig gelegen rondom een diepe baai. Hierdoor is het vooral een mooie plek voor liefhebbers van een rustige en sfeervolle zonvakantie.

Je kunt er genieten van verlaten baaien, strandjes en de rijke natuur. Maar ook van het ruime aanbod aan hotels, restaurants en winkels. Door de grote hoeveelheid begroeiing merk je de hoeveelheid bebouwing echter nauwelijks.

Cala d’Or is te vinden in de zuidoostelijke hoek van Mallorca, in de gemeente Santany, en is ongeveer 65 kilometer verwijderd van zowel het vliegveld als de belangrijkste stad Palma de Mallorca. Het is een zeer toeristische plaats die grotendeels bestaat uit laagbouw en waar het in de zomermaanden erg druk is, vooral met toeristen uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

cala-dor-centrum-informatie

 

Je vindt in Cala d’Or niet veel interessante bezienswaardigheden, hoewel er wel een jachthaven is en een aantal prachtige stranden. Bezienswaardigheden zoals historische bouwwerken, kan je echter wel op andere plekken vinden.
Verder is er een bruisend nachtleven tijdens het hoogseizoen. Er is voor elk wat wils in het gevarieerde nachtleven van Cala d’Or. Variërend van terrasjes tot cocktailbars en van disco’s tot nachtclubs. Maar wees gerust, je hoeft niet bang te zijn voor geluidsoverlast. De meeste accommodaties liggen mooi tussen de begroeiing waardoor geluid als snel verstomd.

In één van de vele restaurants van Cala d’Or zal je geen moeite hebben om iets lekkers te vinden. Het plaatsje herbergt een aantal verschillende soorten eetgelegenheden, waaronder pizzeria’s, visrestaurants, steakhouses, tapasbars en restaurants met uitgebreide menu’s waar alle soorten eters terecht kunnen.

cala-dor-mallorca-centrum

 

Wat te doen in Cala d ‘Or? De bezienswaardigheden

Veel bezienswaardigheden heeft Cala ‘d Or niet te bieden. Echter kan je het dorp als één grote bezienswaardigheid zien. De natuur is er namelijk prachtig. Mede dankzij de verschillende baaien en vele begroeiing.  Historie en cultuur is meer te vinden in plaatsen als Alcudia en hoofdstad Palma de Mallorca.
Je vindt hier een handig overzicht van de bezienswaardigheden en activiteiten die je er kan gaan doen.

1. Natuurpark Mondrago
Aan de kust ligt het natuurpark Parc Natural de Mondrago, iets ten zuiden van Cala d’Or en Portopetro. Dit natuurpark heeft veel verschillende soorten vogels, evenals bossen, duinen en stranden die gewoonweg prachtig zijn.
Smalle wegen zijn de enige manier om het natuurreservaat te bereiken. Je kunt de auto het beste parkeren in de buurt om na een korte wandeling in het park te komen. Het is zeker de moeite waard om de schilderachtige kleine inham tussen de rotsen te zien. Ook de kleur van de oceaan daar is prachtig.



2. Markten

Verschillende plaatsen, waaronder Cala d’Or, hebben hun eigen markten. Op Mallorca is de ochtend de beste tijd om de markten te bezoeken. Je bent welkom op de markt die elke vrijdag in Cala d’Or wordt gehouden.
In Santanyi, dat niet ver weg ligt, wordt één van de bekendste en grootste markten ter wereld gehouden. Op woensdag en zaterdag kun je door de mooie straten rond het Plaza Mayor wandelen en daar de markt bijwonen. In de ongeveer 150 kraampjes die er staan wordt een grote verscheidenheid aan lokale goederen verkocht, waaronder fruit, groenten en kleding.
In Felanitx, eveneens een prachtig stadje, is er elke zondag een markt op het plein bij de kerk.

cala-dor-wat-doen



3. De mooie snorkelplekken

De plaats staat onder andere bekend om de vele mooie snorkelplekken. Mede dankzij het heldere water en de vele rotswanden. Ook de beschutting van de baaien is fijn tijdens het snorkelen. Doordat er vijf verschillende baaien rond het dorp liggen, kan je ook extra veel variëren.

Wil je liever wat dieper? Dan kan je ook gaan duiken. Via een duikschool kan je onder begeleiding van een duikinstructeur een mooie duik gaan maken.

cala-dor-strand-bezienswaardigheden



4. Vall D’or Golf

Op een paar kilometer van het dorp ligt een hoogwaardige golfbaan. Tussen de rijke begroeiing kan je genieten van de 18 holes baan. Dankzij de hogere ligging heb je tijdens het golfen, mooie uitzichten over de omgeving en de zee. De hoogteverschillen zorgen ook voor extra uitdagingen tijdens het slaan. Voor golfliefhebbers is de baan met recht één van de hoogtepunten van het eiland.



5. De bezienswaardigheden van de stad Manacor

Op circa 35 kilometer afstand ligt de 2e stad van het eiland; Manacor. Je vindt er meerdere bezienswaardigheden. Waaronder een parelfabriek. Het is toegankelijk voor bezoekers en biedt een inkijkje in de vervaardiging van de kunstparels.
Ook kan je een bezoekje brengen aan het Rafael Nadal museum. Een interactief museum over het leven van de wereldberoemde tennisser Rafael Nadal.

Maar ook het historische centrum van de stad biedt allerlei interessante plekken. Waaronder een grote kathedraal, smalle straatjes, pleintjes en andere historische bouwwerken.

cala-dor-bezienswaardigheden

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige pagina over de mooiste bezienswaardigheden op Mallorca. Of bekijk de pagina over hoofdstad Palma de Mallorca.

Ook kan je je breder oriënteren via de informatiepagina over alle Spaanse eilanden.

 

De mooie stranden en baaien bij Cala d’Or

De stranden kunnen een belangrijk voordeel zijn van deze vakantiebestemming. Ze staan namelijk bekend als extra sfeervol dankzij de ligging in baaien. Ontdek hier welke stranden Cala d’Or je te bieden heeft.

De volgende vijf stranden behoren officieel tot Cala d’Or:

• Cala d’Or
• Cala Esmeralda
• Cala Ferrera
• Cala Serena
• Cala Gran

cala-dor-mooie-stranden

 

Deze vijf stranden vormen samen het gebied vormen dat bekend staat als Cala d’Or. Omdat het water zo helder is, kun je er geweldig snorkelen en alle verschillende soorten vis zien, vooral rond de rotsen. De stranden zijn te voet bereikbaar vanuit de meeste hotels langs de lengte van Cala d’Or, die zes kilometer lang is. Om het nog eenvoudiger te maken is er ook een treintje dat tussen de stranden en door de badplaatsen rijdt.

Vrijwel elk strand heeft een terras en sommige hebben zelfs winkels waar gasten zonnebrandcrème, luchtbedden en gloednieuwe slippers kunnen kopen. Groot zijn de stranden niet echt maar wel sfeervol en typisch voor de zuidoostelijke regio van Mallorca.

cala-dor-stranden-info

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige pagina over de mooiste bezienswaardigheden op Mallorca. Of bekijk de pagina over hoofdstad Palma de Mallorca.

Ook kan je informatiepagina’s over andere badplaatsen bekijken, zoals El Arenal en het sfeervolle Alcudia bekijken.

Ten slotte kan je je breder oriënteren via de informatiepagina over alle Spaanse eilanden.

 

© 2024 SuggestMe.com