zakynthos-griekenlan-mooie-stranden-plaatsen

Duiken is een sport waarbij je plekken verkent die je anders nooit zou zien. Over de hele wereld heb je onder water fascinerende plekken met uiteenlopende soorten planten, koraal, vissen en dieren.

Op deze pagina vind je overzichten van de mooiste duikplekken ter wereld. Handig verdeeld per gebied. Zoals bijvoorbeeld West Europa, Zuid Europa, Oost Europa, Afrika, Azië en Zuid Amerika. Zo vind je eenvoudig een mooie bestemming voor je duikvakantie.

mooiste-duikplekken-wereld-bestemmingen

 

De mooiste duikplekken in West Europa

We beginnen dit overzicht het dichtst bij huis, in het westen van Europa. Je hoeft als duiker namelijk helemaal niet ver te reizen om mooie duikplekken te zien.

Frankrijk

Al is duiken niet het eerste waar je aan denkt bij Frankrijk, de kust en de meren kennen mooie onderwater bestemmingen om als duiker te verkennen. Diverse flora en fauna zijn er in overvloed. Daarvoor kun je op een aantal plekken in het land terecht. Of je nu een ervaren of beginnend duiker bent.

Een bekende locatie voor duikers is het natuurpark Port-Cros. Dit is een beschermd gebied waar je als duiker meerdere wrakken kunt bekijken. Het heldere water maakt dat goed mogelijk. In het water liggen wrakken van oorlogsboten en vliegtuigen. Vissoorten zijn er ook meer dan genoeg. Een duik in Port-Cros zal je niet snel vervelen.

Meer informatie over leuke Franse bestemmingen kan je vinden op de pagina over de mooiste plekken in Frankrijk.


Oostenrijk

Mede gezien de ligging is Oostenrijk geen voor de hand liggende duikbestemming. In het land kun je echter op meerdere plaatsen duiken in zoet water. Aan meren heeft Oostenrijk namelijk geen gebrek. Ook al is het water hier over het algemeen minder helder, onder water is nog steeds genoeg te zien.

Ga bijvoorbeeld eens naar Attersee. In Attersee heb je onder water beelden van vroegere bewoners. Een bijzondere bezienswaardigheid onder water. Attersee is voor duikers van allerlei niveaus een leuke bestemming.

Een ander bijzonder duikmeer is het Vorderer Gosausee. Dit meer bevindt zich in een spectaculaire omgeving. Het ligt in een ongekend mooie omgeving van mooie bergtoppen en een gletsjer in de verte. In tegenstelling tot andere meren kun je in Vorderer Gosausee rekenen op vrij helder water. Onder water zie je boomwortels, grassen en een onderwaterbos.

Ten derde is Weissensee leuk om als duiker in Oostenrijk te bezoeken. Dit is een meer in Karinthië waar je het hele jaar door kunt duiken. Zelfs in de winter. Weissensee staat namelijk ook bekend als bestemming voor het ijsduiken. Als het meer in de winter helemaal bevroren is kun je als duiker onder het ijs komen. In de zomer zie je weer een hele andere kant van het meer, met veel soorten vissen.

Meer informatie over leuke bestemmingen kan je vinden op de pagina over de mooiste plekken in Oostenrijk.

mooie-duikplekken-wereld-europa.

 

Leuke duikplekken in Zuid Europa

Naast West Europa kun je ook in het zuiden terecht voor mooie duikplekken. In onder meer de Middellandse Zee is er genoeg te zien. De volgende Zuid Europese landen zijn zeker de moeite waard om eens te bezoeken als duiker: Italië, Spanje, Griekenland, Turkije en Malta.

Italië

Van de landen in Zuid Europa, heeft Italië veel te bieden op het gebied van duiken. Naast mooie cultuur, historische bezienswaardigheden en het heerlijke eten is Italië echt een plek voor duikers. Rondom het land heb je in de Middellandse Zee veel opties om de onderwaterwereld te verkennen. Italië heeft vele eilanden, waar het vaak mooi is om te gaan duiken.

Wat leuk is aan het duiken in Italië, is dat je op veel plekken wrakken kunt bewonderen. Aan de kust van Rome vind je bijvoorbeeld zo’n wrak. Hier ligt een gezonken schip uit de Tweede Wereldoorlog op een diepte van 44 meter. Het wrak is helemaal overgenomen door het leven onder water en dat levert prachtige plaatjes op.

Op Italiaanse eilanden als Sicilië, Elba en Sardinië is er voor duikers ook genoeg te beleven. Zo heb je op Elba prachtige wateren waar het zeeleven ongekend is. Zonnevissen, mooie roggen en murenen zijn slechts een deel van de dieren die je onder water tegen kunt komen.

Sicilië staat bij veel duikers bekend als het eiland met de vele wrakstukken. Onder water kun je bij het eiland als duiker genoeg bekijken. Van wrakken uit de Romeinse tijd tot bijzondere stukken uit de Tweede wereldoorlog, er is van alles. Zeepaardjes worden er ook vaak gezien.

Het eiland Sardinië kan ook niet uit het rijtje ontbreken. Of je nu een ervaren of beginnend duiker bent, je kunt rondom het eiland genoeg mooie duikplekken verkennen. Tof op dit eiland zijn ook de tunnels en grotten waar je kunt duiken. De grottenstelsels Grotta del Nero en de st. Elmo’s rock zijn erg leuk om eens te bekijken. Ook hier is er onder water volop leven te vinden. Van prachtig koraal tot kreeften en slakken.

Meer informatie over leuke Italiaanse bestemmingen kan je vinden op de pagina over de mooiste plekken in Italie.

mooie-duikplekken-vakantie-bestemmingen


Spanje

Spanje heeft voor duikers genoeg in petto. In het land kun je als duiker op meerder plekken genieten van de pracht en praal onder water. Zowel aan de kust in het noorden, het zuiden als rondom de Spaanse eilanden kun je er van alles zien. Van bijzondere gorgonen tot spectaculaire vissen en haaien.

Een eerste plek waar je als duiker in Spanje je hart op kunt halen, is aan de Costa Brava. Hier vind je een beschermd natuurgebied onder water waar je zowel wrakken als vissoorten tegen kunt komen. Als je van wrakduiken houdt ben je hier dus aan het juiste adres. In de zee liggen meerdere eilanden waar bovendien veel onderwaterleven te zien is.

Wil je als duiker wat uitdaging? Ga dan naar de Costa del Sol. Het duiken is hier erg divers. Het is er erg tof om de riffen stelsels onder water te ontdekken. In een stelsel van grotten en tunnels kun je als duiker veel zien. Er leven bijzondere dieren en vissen. Bij de grotten wordt de maanvis geregeld gezien en in de zomer maak je een grote kans om dolfijnen te zien. Andere soorten zijn onder andere schorpioenvissen, kleurrijke planten, lipvissen, zeesterren en octopussen. Genoeg te beleven dus. Ook als beginner kun je bij de Costa del Sol heerlijk duiken.

In Catalonië heb je voor duikers mooie bestemmingen aan de Costa Dorada. De Costa Dorada is voor zowel gevorderde als beginnende duikers een leuke bestemming. De kust bestaat uit mooie rotspartijen waar je vanaf de kant en vanaf de boot mooie duiktochten kunt maken. Een aanrader is het wrak bij Tarragona. Het voormalige schip is op een prachtige manier begroeid met zeeleven en waterplanten.

Ook eilanden zijn in Spanje leuke duikbestemmingen. Denk bijvoorbeeld aan het eiland Mallorca. Naast dat het eiland zelf mooi is om te bezoeken, is ook de onderwaterwereld de moeite waard om te verkennen. Door het heldere water zie je de prachtige kleuren van het koraal. Zeesterren en bijzondere vissen zijn er ook in overvloed. De zomermaanden zijn voor het duiken het meest geschikt.

Andere Spaanse eilanden hebben voor duikers ook veel te bieden. De Canarische eilanden zijn populair vanwege het aangename klimaat en het subtropische water. Niet te missen is onder andere het El Cabrón reservaat in Gran Canaria. Met meer dan 400 soorten vissen, onderwater grotten, roggen en haaien is dit voor duikers een unieke bestemming voor zowel startende als ervaren duikers. Ook bedreigde diersoorten kun je er tegenkomen. Wrakduiken is er ook mogelijk.

Meer informatie over leuke bestemmingen kan je vinden op de pagina over de mooiste plekken in Spanje.

mooie-duikplekken-europa-bestemmingen


Griekenland

Duiken in Griekenland is uniek vanwege het onwijs heldere water en de mooie archeologische wrakstukken die je in het water tegen kunt komen. Rondom de mooie Griekse eilanden liggen nog veel voorwerpen uit het verleden in de zee. Met het onwijs diverse zeeleven maakt dat Griekenland echt een place-to-be voor een duikvakantie.

Het is niet voor niets dat veel gebieden in de zee er worden beschermd. Ga in Griekenland dus niet zomaar ergens duiken. Verdiep je eerst in de gebieden waar dat toegestaan is. Of laat je informeren bij een duikschool in de buurt. Al met al is er veel te zien, dus je hoeft je er als duiker niet te vervelen.

Voor de mooiste beelden onder water moet je als duiker in de Ionische Zee zijn. Je kunt daar al duikende van alles tegenkomen. Schildpadden, kreeften, octopussen, murenes en kleurrijke scholen vissen zijn daar voorbeelden van. Als je er gaat duiken snap je al snel waarom Griekenland erg geliefd is bij duikers.

Een fijne uitvalsbasis voor het duiken is ook het eiland Kreta. Ook hier is het water typisch Grieks: super helder. Rondom het eiland is veel kleurrijk koraal te zien, zijn de waterplanten in overvloed en leven er veel vissen. Denk bijvoorbeeld aan vissen als de tonijn, de makreel, de sepia, de tandbaars en de schorpioenvis. Octopussen en murenen kun je er ook tegenkomen. Daarnaast kun je op Kreta grotduiken.
Uiteraard zijn er ook diverse mooie bezienswaardigheden op Kreta.

zakynthos-griekenland-leuke-dingen-doen


Turkije

Niet iedereen weet dat je in Turkije onwijs mooi kunt duiken. Het is een ideale bestemming voor liefhebbers van wrakduiken, spectaculaire riffen, grotten en een grote variëteit aan vissoorten. Het fijne aan het duiken in dit land is ook het klimaat. In vergelijking met andere delen van Europa is de temperatuur van het water in Turkije vrij aangenaam. Ook is er relatief weinig stroming, wat het duiken makkelijker maakt. Verschillende regio’s in Turkije zijn voor het duiken geschikt.

Een eerste duikplek die je in het land niet wilt missen zijn de wateren bij Kas. Hier is meer dan genoeg te zien, waardoor het verschillende duikers aanspreekt. In Kas kun je wrakduiken naar een vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog, duiken in grotten, riffen bekijken en bijzondere onderwater dieren tegenkomen. Voorbeelden zijn karetschildpadden, tandbaarzen en roggen. Als duiker heb je er alles wat je maar wenst.

Een echte plek in Turkije voor wrakduikers is Gallipoli. Vanwege een oorlog die in het verleden in het gebied plaatsvond, zijn er tal van wrakken te vinden. In totaal zijn dat er meer dan 200. Van oorlogsschepen tot vaartuigen, op de bodem kun je er echt van alles vinden.

Ben je meer van de mooie baaien? Probeer dan eens een duik aan de kust van Marmaris. Als duiker kun je hier verborgen natuurschoon verkennen. Het gebied heeft prachtige zandstranden in een bosachtige omgeving en onder water zie je vissen en planten in de mooiste kleuren.


Malta

Malta staat ook wel bekend als één van de beste duikbestemmingen in Europa. Malta is een eiland middenin de Middellandse zee. Het Mediterraanse klimaat en de mooie natuur maken het eiland voor duikers een fijne bestemming. De zon staat er bijna altijd wel aan de hemel en onder water heb je goed zicht. Ook is er op Malta relatief weinig stroming. Al met al meerdere ingrediënten voor geslaagde duik sessies.

Rondom het eiland zijn er veel plekken waar je als duiker terecht kunt. Allerlei soorten duikers kunnen er goed duiken. Het niveau dat je hebt maakt niet veel uit op Malta, er zijn altijd wel duikplekken die bij jouw niveau aansluiten. Je hebt rond het eiland plekken waar je onder water wrakken kunt bekijken en plekken die bekend staan om de mooie natuur.

Een duik naar het Mariabeeld staat bij veel duikers op het lijstje. Dit is een verouderd beeld onder water. Ook bekend is het wrak van MV Rozi. Voor mooie natuur kun je eens een kijkje nemen bij ‘Blue Hole’. Op deze locatie heb je de mogelijkheid om erg diep te duiken.

Uiteraard is ook op het eiland genoeg te ontdekken. Bekijk hier eens de leukste bezienswaardigheden op Malta.

malta-mooie-stranden-plekken-tips

 

Laat je verrassen door duiklocaties in oost Europa

Niet alleen in het westen en het zuiden, maar ook in oost Europa zijn er als duiker mooie highlights te verkennen. Met name Kroatië biedt daarvoor vele mogelijkheden.

Kroatië

Kroatië is voor duikers echt een droombestemming. De prachtig blauwe kust met het heldere water zorgen voor schitterende beelden onder water. Je kunt in Kroatië mooi duiken vanaf de kust, in de buurt van de eilandjes of met een boot. De kust heeft steile rotspartijen die uitlopen in een mooie zee. Het klimaat in Kroatië maakt dat zeeleven goed mogelijk is. Onder water heb je een grote diversiteit aan flora en fauna, evenals veel soorten vissen.

Twee wrakduik locaties die je zou kunnen proberen zijn het wrak bij Rovinj en het wrak van Taranto bij Dubrovnik. Voor spectaculaire uitzichten is een duik op het eiland Mezani niet te missen. Hier kun je in een grot onder water flora en fauna bekijken. Verder heb je veel mooie locaties in de buurt van eilanden. De Kornati eilanden zijn bijvoorbeeld echt een aanrader.

Meer informatie over leuke bestemmingen kan je vinden op de pagina over de mooiste plekken in Kroatië.

kroatie-vakantie-bestemmingen-plekken-all-in

 

De mooie duikplekken in Afrika

Ook in Afrika zijn er genoeg mooie duikbestemmingen. Onder andere in Egypte en Tanzania is het duiken echt een aanrader.

Egypte

Egypte mag als duikland niet uit het rijtje ontbreken. Van alle landen in Afrika, kun je als duiker in Egypte goed terecht voor een mooie onderwaterwereld. Veel mooie locaties bevinden zich aan de Rode Zee. In het water zwemmen veel bijzondere diersoorten die je op weinig plekken ter wereld zelf kunt bewonderen. Denk bijvoorbeeld aan anemoonvissen, rifhaaien, keizersvissen en rode zee wimpelvissen.

Drie populaire duikbestemmingen zijn Hurghada, Dahab en Sharm el Sheikh. Beginnende duikers kunnen in deze gebieden oefenen met het duiken tussen redelijk ondiepe riffen met prachtige koralen en exotische vissen. Voor de duikers met meer ervaring is het ook leuk om in het ‘Blue Hole’ te duiken. Dat je genoeg moois gaat zien ligt vast, en misschien kom je zelfs nog dolfijnen tegen om de ervaring helemaal compleet te maken.

Meer informatie over leuke bestemmingen kan je vinden op de pagina over de mooiste plekken in Egypte.

mooie-duikplekken-egypte

 


Tanzania

Voor prachtige duikplekken ben je ook in Tanzania aan het juiste adres. Rondom de eilanden heb je prachtige spots om het water in te gaan. Onder andere rondom het populaire Zanzibar is er veel te zien. Ook al is het eiland bij veel toeristen al erg bekend, de onderwaterwereld wordt nog niet door het grote publiek bezocht. Fascinerende zeedieren zijn er in overvloed en het heldere water zorgt ervoor dat je ze erg goed kunt zien. Ook leuk is, dat je er kunt zwemmen met dolfijnen. Alles voor een unieke duikvakantie. Duiken bij Pemba en Mafia is ook de moeite waard.

Meer informatie over leuke bestemmingen kan je vinden op de pagina over de mooiste plekken in Tanzania.


Mozambique

Niet veel mensen weten dat je ook in Mozambique geweldig kunt duiken. De riffen en stranden die in het land te vinden zijn behoren echt tot de mooiste in de wereld. Het koraal is er nog mooi intact, in tegenstelling tot veel populairdere duiklocaties. Dat heeft het ook te danken aan de warme stroming in het water. Daardoor blijft het koraal mooi in vorm en komen er duizenden vissoorten in het water voor.

Voor het duiken in Mozambique moet je in de omgeving van de Quirimbas eilanden zijn. De witte stranden en het heldere water zorgen hier voor unieke duikvakanties. Daarnaast is Bazaruto populair. Hier kun je bijzondere haaien en manta’s zien. Dolfijnen en bultruggen worden er ook met enige regelmaat gezien door duikers.

 

Mooie duiklocaties in Zuid Amerika

Ben je van plan om naar Zuid Amerika te gaan? Ga daar dan ook eens duiken. Er zijn mooie duiklocaties die je kunt verkennen. Denk bijvoorbeeld aan Bonaire, Curaçao, Mexico en Costa Rica.

Bonaire

Het eiland Bonaire trekt ook veel duikers aan. Zowel professionele als beginnende duikers kunnen er onder water genieten van diverse flora en fauna. Het bijzondere aan Bonaire is dat het koraal er nog erg kleurrijk en mooi is, in tegenstelling tot veel andere duikbestemmingen. Het water is er vrij warm waardoor de koraalsoorten goed kunnen blijven groeien. Onder meer het noorden van Bonaire is leuk om als duiker te verkennen.

Uiteraard zijn ook de leuke bezienswaardigheden van Bonaire leuk om te gaan ontdekken.


Curaçao

Bij een bezoek aan Curaçao wil je de spectaculaire onderwaterwereld niet missen. Het Caribische eiland zit vol met onvergetelijk mooie duiklocaties. Rondom het eiland is er echt van alles te vinden. Van wrakstukken tot barracudas en van schildpadden tot kleurrijk koraal. Het aangename klimaat en het heldere water maakt dat je extra van je duik kunt genieten. Ook zorgt dat warme water ervoor dat de koraalriffen nog relatief goed intact blijven.

Waar veel duikers op af komen in Curaçao, is Playa Kalki. Je kunt hier vanwege het heldere water onder water ver kijken, tot wel 30 meter. Koraal is er in overvloed. Bovendien zijn er murenen, schildpadden, roggen, haaien en zelfs dolfijnen te zien. Zeker de moeite waard om eens te gaan duiken.

Ook is Porto Marie de moeite meer dan waard. Dit is een uitgestrekt zandstrand waar je onder water prachtige vergezichten hebt. Er is een dubbel rif waar je mooie dieren kunt zien. Schildpadden, roggen en papegaaivissen zwemmen je voorbij. In dit rif zijn veel bijzondere en zeldzame soorten te vinden. Ook engelvissen, trekkervissen, geelstaart snappers, tandbaarzen en kornet visjes maken deel uit van dit mooie gebied.

Benieuwd geworden? Bekijk dan eens de mooiste bezienswaardigheden op Curacao.

curacao-mooie-stranden-plekken


Mexico

In Mexico zijn steeds meer toeristen te vinden. Ook als duikland heeft Mexico zich op de kaart gezet. Uniek hier zijn de cenotes: de grotten met water erin. Voor duikers bieden de cenotes geweldige mogelijkheden om een bijzondere ervaring op te doen. Je kunt in de cenotes namelijk goed duiken. Als beginnend en ervaren duiker kun je in Mexico onder water je ogen uitkijken. Niet gek dat bepaalde locaties wereldberoemd zijn geworden.

Een bekende locatie voor het duiken in een cenote is Dos Ojos. Bij een bezoek aan Dos Ojos begrijp je al snel waarom de locatie zo populair is. In mooi helder water zwem je als het ware door allerlei tunnels. Je ziet mooie stalagmieten en rotsformaties om je heen. Bij het duiken in de grotten moet je niet bang zijn in het donker. Een groot deel van de tijd kan het zijn dat je niet veel ziet. Je neemt daarom ook een zaklamp mee en bent vaak met een touw verbonden aan de duikinstructeur. Ga zeker niet op eigen houtje de grottenstelsels al duikend verkennen, je wilt natuurlijk wel zeker weten dat je de uitweg nog kunt vinden.

Ook tof in Mexico, is Isla Mujeres. Dit eiland kun je letterlijk vertalen als vrouweneiland. Je vindt er de mooiste duikspots. Het heldere water en de goede temperaturen maken het duiken hier erg aangenaam. Waar het duiken bij Isla Mujeres bekend om staat is het museum dat je er onder water kunt vinden. Op een diepte van 8 meter onder water zie je allerlei sculpturen. Daar kun je als het ware tussendoor zwemmen. De sculpturen zijn door de jaren heen steeds meer één geworden met de zee. Tussen en op de sculpturen groeien allerlei waterplanten en je komt er veel mooie waterdieren en kleurrijke vissen tegen. Een onvergetelijke ervaring.

Meer informatie over leuke bestemmingen kan je vinden op de handige pagina over de mooiste plekken in Mexico.

mexico-vakantie-plekken-cancun-stranden


Costa Rica

Costa Rica staat bekend als tropische bestemming. De mooie regenwouden bieden een brede variëteit aan dier en plantensoorten. Dat is niet alleen boven water het geval. De onderwaterwereld van het land is net zo leuk om te verkennen. Al duikende kun je in Costa Rica grote schildpadden, bultruggen, haaien en octopussen tegenkomen. En dat is slechts een deel van de dieren die je er kunt zien. Koraal is ook in Costa Rica te vinden. Genoeg te ontdekken dus.

Meer informatie over leuke bestemmingen kan je vinden op de handige pagina over de mooiste plekken in Costa Rica.

 

Mooiste duikplekken in Azië

Duiken in Azië is ongekend mooi. In de wateren van het continent kun je de mooiste duikplekken ter wereld vinden. De onderwaterwereld is er ongekend mooi en divers. Je kijkt er je ogen uit. Voor een duikbestemming die niet teleur zal stellen kan het daarom tof zijn om Thailand, Indonesië of Maleisië eens te verkennen.

Thailand

Thailand is een populaire tropische vakantiebestemming. Jaarlijks komen er veel mensen in het land vakantie vieren. In Thailand kun je heerlijk eten, culturele en historische bezienswaardigheden bewonderen en prachtige uitstapjes maken in de natuur. Maar dat is nog niet alles. Ook voor duikers is Thailand echt een walhalla. De beelden die je er onder water kunt zien zijn betoverend mooi. Het maakt daarvoor niet uit welk niveau je hebt. Als je je brevet wilt halen is dat er ook goed mogelijk.

Koh Phi Phi is een van de meest bekende plekken om te gaan duiken. Het is een prachtig eiland dat niet voor niets erg populair is voor duikers. Er zijn kleurrijke tropische vissen te vinden, er is prachtig koraal en je kunt er zelfs haaien zien tijdens het duiken. Wrakduiken is er ook mogelijk. De vele duikscholen bieden op Koh Phi Phi genoeg mogelijkheden om je duikskills te verbeteren.

Een andere aanrader is duiken op Phuket. Phuket is het grootste eiland van Thailand, waar je veel kunt beleven. Het is een eiland vol contrasten. Het ene moment omgeef je je in een tropisch regenwoud en het andere moment sta je in een bergachtig landschap. Onder water kun je eveneens veel contrasterende natuurschoonheid vinden. Van zeldzame koraalsoorten tot kleurrijke vissen en van schildpadden tot zeepaardjes, er is echt van alles te zien. Een duiklocatie waar je je niet snel zult gaan vervelen dus!

Welke locatie ook niet uit het rijtje mag ontbreken is Koh Tao. Net als Phuket is het eiland zelf al prachtig vanwege de vele contrasten in de natuur. Onder water is daar ook sprake van. Je kunt er in het warme water heerlijk duiken in mooie baaien. De vele duikscholen bieden genoeg excursies en staan klaar om je te helpen met het opkrikken van je niveau.

Meer informatie over leuke bestemmingen kan je vinden op de pagina over de mooiste plekken in Thailand.

waar-vakantie-thailand-strand-natuur


Indonesië

Op zichzelf is Indonesië al een prachtige bestemming in Azië. Het land kent onwijs veel eilanden met prachtige natuur. Ook onder water. Het leven onder water is in Indonesië erg divers. Je hebt er grote zeedieren, wrakken en prachtige koraalriffen. Er zijn tallen van vissoorten en je kunt in Indonesië haaien, walvishaaien, en reuzenmanta’s spotten. Het is niet gek dat duikers ook erg blij worden van het land.

Een aanrader is de omgeving van Sulawesi. In dit deel van Indonesië kun je duiken in een van de grootste en mooiste koraalriffen ter wereld. Het is met recht een paradijs op aarde te noemen. De mooie kleuren van het leven onder water en de zeldzame diersoorten maken een duik bij Sulawesi onvergetelijk. Het leuke aan het duiken in de buurt van Sulawesi is daarnaast dat je er kunt macro duiken en critter duiken. Hierbij ga je in het zand op de bodem van de zee op zoek naar bijzondere wezens.

De Gili eilanden zijn in Indonesië ook een must-see. Dit is een kleine eilandengroep met de mooiste bounty eilanden. De Gili eilanden trekken veel toeristen aan, ook voor duikvakanties. Rondom de eilanden kun je onder water de mooiste dingen zien. En dat allemaal in een aangename temperatuur.

Daarnaast is in Indonesië het duiken bij Raja Ampat ook onwijs indrukwekkend. Dit ligt in het oosten van het land en bestaat uit ongeveer 600 eilanden. Echt een paradijs. Voor meerdere type duikers is Raja Ampat geschikt, je hoeft er geen professional te zijn. Voor de duikers die uitdaging zoeken zijn er ook mogelijkheden om wat dieper te duiken. Je ziet bij Raja Ampat prachtig koraal, manta’s en allerlei zeldzame zeedieren. Een duik die je niet snel meer gaat vergeten.

Meer informatie over leuke bestemmingen kan je vinden op de handige pagina over de mooiste plekken in Indonesië.

indonesie-vakantie-mooie-plekken-toerisme


 

Maleisië

Bij een lijst van de mooiste duikplekken ter wereld kan Maleisië als land niet ontbreken. Voor duikers zijn vele gebieden in Maleisië een must-see. Een eerste duikplek die de moeite meer dan waard is kun je vinden in de omgeving van Borneo. Aan de kust liggen hier de eilanden Sipadan, Kapalai en Mabul. De koraalriffen zijn er als nergens anders en er zijn oneindig veel vissoorten. Tijdens het duiken kun je steenvissen, zeepaardjes, roggen en schildpadden tegenkomen. Het water is er helder en er is onwijs veel te zien. Een duik in de omgeving van Borneo zal je niet snel meer vergeten.

Ook het eiland Redang is voor duikers een hotspot. De omstandigheden zijn hier ideaal voor de sport. Het heeft alle ingrediënten voor een geslaagde duikvakantie. Denk bijvoorbeeld aan de aangename omstandigheden, het fascinerende leven onder water en het kleurrijke koraal. Niet gek dat veel duikers Rendang als vakantiebestemming op hun lijstje hebben staan.

Bekend in Maleisië zijn ook de Perhentian eilanden. Vooral bij beginnende duikers is Perhentian in trek. Hier kun je namelijk goed terecht voor duikcursussen. Je kunt hier goed met het duiken oefenen omdat je niet erg diep hoeft te duiken om mooie plekken te zien. Er zijn veel koraalriffen die overwegend ondiep zijn. Onder water is er veel leven. Schildpadden, roggen, haaien en tropische vissen kun je er bewonderen. De zee is er bovendien vrij kalm. Al met al de ideale omstandigheden om kennis te maken met het duiken en al meteen mooie plaatjes te zien.

khao-lak-snorkelen-thailand

 

Hopelijk hebben we je van de nodige inspiratie kunnen voorzien en weet je nu wat beter welke mooie duikplekken voor jouw vakantie geschikt kunnen zijn. Via de tekstlinks kom je op de informatiepagina’s per bestemming. Of klik op de banners om alvast een de hotels per bestemming te zien.

Alvast een mooie en veilige duikvakantie gewenst!

 

© 2024 SuggestMe.com