port-de-soller-bezienswaardigheden

 

Toeristische informatie over Port de Soller

Port de Soller is een plaats op Mallorca die in een vruchtbare vallei met sinaasappelboomgaarden ligt. Ook de zee is in de omgeving. Het ligt op 5 kilometer van de kust en is vooral populair bij mensen die overdag willen genieten van het strandleven. Port de Soller heeft daarbij een lange geschiedenis, waar je als toerist veel van kan leren. Vooral piraten en invallers vanaf de zee waren een bedreiging voor de stad. Tijdens de 16e eeuw kwamen er veel aanvallen van de Moorse Piraten. Deze zaten niet alleen achter de schatten aan, maar namen ook vrouwen en kinderen mee.

In 1561 was er een strijd tussen de piraten en de inwoners van de stad. De Sollerics wonnen en dit is nog ieder jaar een uitgebreid feest. De Moros y Cristianos Fira & Firo is een festival in mei, waarbij iedereen verkleed is als Christen of Moor. Ook de strijd wordt tijdens dit festival nagespeeld op de stranden. Met de spoorlijn, die in 1912 gebouwd is, was er een goede toegang tot Palma. Je kan vanaf de luchthaven dus gewoon de trein pakken en naar jouw accommodatie vertrekken.

port-de-soller-wat-zien

 

Wat te doen in Port de Soller? De bezienswaardigheden

Port de Soller is een echte toeristische trekpleister. Dit is niet voor niets. Er zijn een groot aantal bezienswaardigheden te bezoeken en je kan een groot aantal activiteiten ondernemen. Hieronder staan een aantal van deze bezienswaardigheden benoemd.

Sfeervol pleintje met terrassen

Port de Soller is een havenplaats waar je langs de boulevard een groot aantal pleinen met terrassen kunt vinden. Je kan op deze pleinen genieten van de zon, maar ook genieten van een hapje en een drankje. Vooral lokale, Mediterraanse gerechten staan hier centraal. Denk aan de verse tapas, zodat je meerdere hapjes uit kan proberen. Ook zijn er een groot aantal gebakwinkels te vinden. Neem ook vooral een aantal gebakjes mee terug naar jouw accommodatie, zodat je ook in de avonduren hier nog van kan genieten.

De oude stad is daarbij een typisch Mediterraans stadje. Je zal daarom veel smalle steegjes tegenkomen. Achter iedere hoek vind je weer iets anders en kijk je weer uit op de pleinen rondom de haven. Het centrale plein zie je van alle hoeken terug. Als je naar Soller reist, zal je nog veel meer van deze pleintjes tegenkomen en kan je extra bezienswaardigheden vinden die jou echt het Mediterraanse gevoel geven.


Met de trein naar Sóller of Palma de Mallorca

Port de Soller ligt als havenstad strategisch gelegen, waardoor je ook met de trein naar Soller kan. Deze stad ligt op 5 kilometer landinwaarts. Het houten treintje zorgt ervoor dat je een dagtocht kan maken en nog meer bezienswaardigheden kan ontdekken. Zo zijn er in Soller verschillende kerken, terrasjes en andere bezienswaardigheden beschikbaar.

Ook kan je de trein pakken naar Palma. Palma laat nog meer van het leven van Mallorca zien en is daarom ook echt een aanrader. De treinreis zelf is ook al de moeite waard. Je komt namelijk langs verschillende plattelandsdorpjes, ziet het veranderende landschap en kan genieten van de valleien. Meer informatie over de hoofdstad vind je op de pagina over Palma de Mallorca.

palma-mallorca-bezienswaardigheden-info


Leerzame musea en bezienswaardigheden

In Port de Soller zijn niet heel veel bezienswaardigheden te vinden. Hiervoor kan je het beste naar het plaatsje Soller trekken. Hier vind je namelijk verschillende leerzame musea, welke voor jong en oud interessant zijn. Een van de musea is het kunstmuseum Can Prunera. Er is veel moderne kunst, maar het historische gebouw waarin het museum gevestigd is, is ook een waar kunstwerk.

Een ander museum waar je naartoe moet zijn geweest, is Museu de Soller. Vooral het Spaanse leven van vroeger staat hier centraal. Als je juist buiten iets wilt leren, is een bezoek aan de historische sinaasappelboomgaard een geschikte keuze. Hier leer je namelijk alles over het telen van vruchten en wat de boomgaard betekend heeft voor Soller en omgeving.


Outdoor activiteiten

Rondom Port de Soller zijn er ook een groot aantal outdoor activiteiten te ondernemen. Zo kan je bijvoorbeeld een fiets of mountainbike huren. De bergen rond Soller zijn namelijk het beste te beklimmen met een fiets. Dankzij een mountainbike kan je ook de offroad paden pakken, waardoor je iets meer van de natuur ziet. Het Tramunta gebergte is een grote uitdaging voor fietsliefhebbers. Op deze paden vind je namelijk veel hellingen, bochten en afdalingen.

Tevens kan je een boottocht maken vanuit de haven. Je vaart dan langs de kust van Port de Soller en ziet een prachtig landschap voorbijkomen. Tevens kan je duiken. Houd er wel rekening mee dat je een duikbrevet moet laten zien als je de spullen wilt huren.

bezienswaardigheden-hoogtepunten-mallorca-vakantie-tips


De sfeervolle wandelboulevard

Tussen het strand en het centrum ligt een lange wandelboulevard. Een stijlvol gedeelte waar je leuk kan wandelen. Ondertussen heb je mooie uitzichten over de baai en kom je langs allerlei winkeltjes en restaurants. Langs een gedeelte van de boulevard rijdt een historische tram, iets wat je niet zo snel zou verwachten op een eiland.

mallorca-mooie-badplaatsen-plekken-vakantie

 

Het gezellige centrum van Port de Soller

Het centrum van Port de Soller is de moeite waard om te bezoeken. Het centrum is namelijk opgedeeld in verschillende pleintjes. Deze pleintjes zijn een fijne plek om te genieten van de zon, maar je kan hier ook de schaduw opzoeken. Vanaf de terrasjes kan je zowel locals als toeristen voorbij zien komen. Je kijkt jouw ogen uit met de verschijningen die je hier tegenkomt. Vergeet dan ook niet om de tapas uit te proberen. De lokale gerechten zijn namelijk de moeite waard en je ontdekt steeds weer iets anders.

Naast de terrasjes en pleintjes kan je ook de stad zelf bekijken. Het is typisch Mediterraans. Denk aan smalle steegjes, bloemen en kleur. Je hoeft alleen niet heel veel winkels te verwachten. Deze zijn er namelijk bijna niet. Wel kan je een aantal souvenirs aanschaffen die je mee naar huis kan nemen.

Naast het historische deel kan je ook genieten van de extravagante modernistische architectuur. Mocht je toch meer bezienswaardigheden willen en meer van het nachtleven ontdekken, dan moet je zeker een uitstapje maken naar Soller. Wel kan je te allen tijde terecht bij een van de restaurants om de lokale gerechten uit te proberen.

port-de-soller-wat-doen

 

De mooie stranden van Port de Soller

Port de Soller is ideaal als je van water en strand houdt. Er zijn namelijk een aantal prachtige stranden waar je even helemaal tot rust kan komen. De stranden zelf zijn vrij klein en smal. In de zomermaanden is het daarom wel goed zoeken naar een plekje. Buiten het hoogseizoen is het echter de ideale plek om te ontspannen. Wanneer je op tijd vertrekt, zal je voldoende plek hebben. Zo kunnen zowel jij als de kinderen even helemaal tot rust komen.

port-de-soller-stranden

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige pagina over de mooiste bezienswaardigheden op Mallorca. Of bekijk de pagina over hoofdstad Palma de Mallorca.

Ook kan je informatiepagina’s over andere badplaatsen bekijken, zoals El Arenal, het sfeervolle Alcudia of het groene Cala ‘d Or bekijken.

Ten slotte kan je je breder oriënteren via de informatiepagina over alle Spaanse eilanden.

 

© 2024 SuggestMe.com