santa-ponsa-wat-doen

 

Toeristische informatie over Santa Ponsa

Santa Ponsa is een badplaats in het uiterste zuid westen van Mallorca. Dankzij de ligging in een diepe baai, is er vrij veel beschutting tegen verschillende weersinvloeden te vinden. Mede hierdoor kan je hier het hele jaar genieten van een fijne strandvakantie.
De badplaats ligt op ongeveer 20 kilometer van de hoofdstad Palma en is al meer dan 40 jaar een bekende toeristische plek. Vooral Britten zijn hier veel terug te vinden. Met een groot aantal accommodaties heb je voldoende keuzemogelijkheden om je vakantie door te brengen. Bijvoorbeeld bij het levendige centrum of juist meer in de rustige buitengebieden.

De plaats heeft een rijke geschiedenis. In 1229 trok Jacobus I van Aragon naar de stad om het eiland terug te winnen van de Moren. Je kan in de haven nog altijd een gedenkteken terugvinden, welke de landingsplaats aangeeft. Ieder jaar in september wordt de verovering nog gevierd met het festival Rei en Jaume.

santa-ponsa-info-mallorca

 

Wat te doen in Santa Ponsa? De bezienswaardigheden

Santa Ponsa staat bekend om een groot aantal bezienswaardigheden. Als toerist is er daarom voldoende te ontdekken. De volgende bezienswaardigheden mag je niet over het hoofd zien.

1. Het mooie strand
Het strand is dé plek waar je moet zijn geweest als je in Santa Ponsa bent. Hier kan je namelijk volledig ontspannen. Er zijn meerdere gedeeltes te vinden, waardoor je zelf kan kiezen of je wilt zwemmen of juist een boottocht wilt maken. De zwemmers en boten zullen daarbij niet in hetzelfde water terechtkomen. Je kan een parasol en ligbed huren, waarna je volledig kan ontspannen.

santa-ponsa-strand-centrum

 

Naast het grote hoofdstrand kan je ook nog kiezen uit meerdere verscholen strandjes. Hier vind je extra veel rust en beschutting. Ook zijn er natuurlijke schaduwplekjes dankzij de bomen. Verder bieden de rotsen extra mooie plekken om te gaan snorkelen.
Een voorbeeld van een dergelijk verscholen strandje is het onderstaande Pellicer strandje.

santa-ponsa-bezienswaardigheden2. Watersporten

Santa Ponsa staat bekend om een groot aantal watersportactiviteiten. Zo kan je als eerste kijken naar een waterfiets. Het is een leuke activiteit voor het gehele gezin. Per twee kan je over het water trappelen. Als je juist sneller over het water heen wilt gaan kan je kiezen voor een jetski. Houd er dan wel rekening mee dat er een minimumleeftijd aan vast hangt, dus dat je het wellicht niet met het volledige gezin kan doen.

Ook duiken kan op jouw programma staan. Je kan jouw duikuitrusting ter plaatse huren, dus je hoeft jouw eigen spullen niet mee te sleuren naar de vakantiebestemming. Wel moet je jouw duikbrevet aan kunnen tonen voor de huur.

mooiste-duikplekken-wereld-bestemmingen3. De jachthavens

In Santa Ponsa zijn er twee grote jachthavens te vinden. Bij beide havens kan je een zeiltrip of boottrip huren. Als je zelf een boottocht wilt maken, moet je bij de tourist office zijn. Hier vind je namelijk altijd het actuele aanbod aan tochten die georganiseerd worden.

Bij de haven kan je ook gewoon rondlopen en kijken naar de boten die voorbijkomen. Met een groot aantal souvenirwinkeltjes en barretjes kan je hier uren doorbrengen. Genietend van de zon zal het een tijd worden om nooit te vergeten.

santa-ponsa-bezienswaardigheden-zien4. Golfbanen en tennisbanen

Voor de echte golfliefhebbers is er ook voldoende te beleven op Santa Ponsa. Er zijn diverse golfbanen te vinden, waar jij gebruik van kan maken. Een van de golfbanen bevindt zich in de stad zelf, maar je kan ook een stukje rijden om weer andere banen te ontdekken. Voor tennis kan je hier ook blijven. Rondom de stad zijn er voldoende tennisbanen te vinden. Je kan jouw spullen thuis laten. Deze huur je namelijk gewoon bij een van de tennisbanen.5. De diverse wandelroutes

Santa Ponsa leent zich ook goed voor mooie wandeltochten. Zo kan je in eerste instantie over de promenade lopen. Langs de jachthavens geniet je van het goede weer, zie je de boten langskomen en kan je de zonsondergang aanschouwen. Het centrum zelf laat jou genieten van de typische architectuur van het eiland en de locals vertellen jou maar al te graag over het leven in de stad. Ook in de omgeving is er veel te wandelen. De natuur verandert voortdurend en er zijn veel dieren te aanschouwen.

mallorca-wat-te-doen-toerisme

 

Het gezellige centrum van Santa Ponsa

Santa Ponsa is een klein stadje waar je uren in rond kan brengen. Vooral voor de mensen die veel van winkelen houden is er voldoende te beleven. Zo zijn er een aantal supermarkten die je kan bezoeken en waar je zowel lokale als internationale producten kan vinden. Ook heb je een aantal gift shops waar je jouw souvenirs aan kan schaffen.
Lokale inwoners staan erom bekend dat ze veel keramiek maken. De keramiek kan je daarom ook aanschaffen als je één van de galerijen inloopt. Ook om gewoon te bekijken wat de inwoners maken, is uiteraard mogelijk.

Net buiten het centrum heb je de promenade bij de jachthavens. Santa Ponsa maakt vooral dit gedeelte van de stad gezellig. Zo zijn er meerdere restaurants te vinden. Hier geniet je van uitgebreide menukaarten. Vooral de lokale gerechten moet je geprobeerd hebben. De bars en cafés zijn ook meer dan de moeite waard.

Tevens vind je bij de promenade nog meer souvenirwinkeltjes voor jouw souvenirs. Het enige wat eigenlijk ontbreekt in Santa Ponsa is een weekmarkt. Als je deze wilt bezoeken, moet je uitwijken naar Andratx. Dit is niet ver weg en kan jou helpen aan nog meer lokale producten.

santa-ponsa-wat-doen-centrum

 

De mooie stranden van Santa Ponsa

Santa Ponsa heeft een groot zandstrand, dat in het centrale deel van de stad te vinden is. Het is een breed strand, bedekt met fijnkorrelig licht zand. Aan de achterzijde van het strand vind je palmbomen en andere bomen. Hier kan je de verkoeling en schaduw opzoeken tijdens de warme dagen. In de bomen zijn ook veel groene vogels te spotten. Voor de echte zonliefhebbers is er voldoende plek op het strand. Een ligbedje huren behoort tot de mogelijkheden.

santa-ponsa-mallorca-strand

 

Het strand van Santa Ponsa ligt in een baai. Hierdoor heb je te allen tijde helder water, wat rustig is. Je kan daarom urenlang zwemmen en voor het gehele gezin zijn er voldoende watersportactiviteiten te doen. Het is tevens een kindvriendelijk strand, met ondiep water. Kinderen kunnen urenlang met het zand spelen, maar ook even verkoeling opzoeken in het water.

Ook in de omgeving van de stad zijn er nog andere stranden te ontdekken, welke ook kindvriendelijk zijn en waar je weer een geheel andere omgeving hebt. Op de stranden van Mallorca kijk je jouw ogen uit en heb je steeds weer een perfect strand voor voldoende ontspanning.

santa-ponsa-stranden-info

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige pagina over de mooiste bezienswaardigheden op Mallorca. Of bekijk de pagina over hoofdstad Palma de Mallorca.

Ook kan je informatiepagina’s over andere badplaatsen bekijken, zoals El Arenal, het sfeervolle Alcudia of het groene Cala ‘d Or bekijken.

Ten slotte kan je je breder oriënteren via de informatiepagina over alle Spaanse eilanden.

 

© 2024 SuggestMe.com